De kracht van de straat

De straat

Een bron van slechte invloeden. De plaats waar jongeren het slechte pad op gaan en geworven worden door criminele bendes. De plek van de hangjongeren, de treitervloggers en de drugsrunners. Een en al ellende. De jongerenwerker en de wijkagent doen hun best en proberen er nog wat van te maken, maar het is een verloren zaak…

Workshop, één dagdeel

De wijk
De plaats waar de bewoners samen wonen. Waar ze er samen verantwoordelijk voor zijn dat de wijk een fijne plaats is. Waar mensen op elkaar letten en elkaar helpen. De plaats van de buurvrouw, de kinderen en de school. Een en al gezamenlijkheid. De jongerenwerker en de wijkagent zijn een verbindende schakel in de wijk en stimuleren iedereen, maar eigenlijk loopt het vanzelf…

Gek toch? Dat we zulke verschillende en stereotype beelden hebben bij de straat en de wijk? De straat en de wijk: dat is toch hetzelfde? De straat én de wijk zijn niet in een paar woorden samen te vatten. De straat heeft een grote sociale kracht, zowel positief als negatief. In deze workshop ga je de kracht van de straat ervaren. We laten je voelen hoe de straat jou beïnvloedt, hoe het aan je trekt. Maar ook: hoe jij de straat kan beïnvloeden en het jou je bestemming laat vinden.

Bijzonder geraakt was ik door de manier waarop jullie de taal van de straat presenteerden. Zo authentiek, persoonlijk en tastbaar. Jullie geven een inkijkje in de sociale vaardigheden, de groepsdynamiek, de verantwoordelijkheid voor elkaar en de normen en waarden. Maar ook de loyaliteit, de trots, de kwetsbaarheid en de overlevingskunst zoals die zich manisfesteren in de straatcultuur.

Willem Hofs
Trajectcoördinator

Programma
De workshop duurt drie uur en zit vol muziek, film, mooie verhalen en interactiviteit. In verband met de coronamaatregelen bieden wij onze trainingen ook volledig online aan.

Resultaat
De workshop De kracht van de straat geeft u een inkijkje in de straatcultuur en de effecten die dat heeft op echte mensen. Mogelijk geeft het u zelfs een paar handvatten om in gesprek te gaan en te zien wat u de straat te bieden heeft.

Meer weten over deze workshop?

Neem dan contact met ons op.
E: eenvoudige.stad@humanitas-dmh.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen? Word lid van onze LinkedIn groep!

LinkedIngroep Eenvoudige stad