Overige trainingen en activiteiten

Trainingen

De LVB Xperience

Wat doe je in een onbekende omgeving, waar je niet goed begrijpt wat ze van je willen? Je wordt lacherig. Voelt je opgelaten. Of zegt niets meer, trekt je terug en loopt weg. Welkom in de wereld van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). In de LVB Xperience van Humanitas DMH ervaren deelnemers een dagdeel lang de wereld van LVB’ers. En dat is best confronterend. >>Meer informatie

Projecten en advies

Met projecten en advies zetten we die extra stap. Samen met onze opdrachtgever definiëren we een ambitieuze doelstelling: De samenleving toegankelijker maken voor mensen die het moeilijk hebben. En vervolgens gaan we stap voor stap, samen met u, aan de slag. Met de adviseurs van Eenvoudige stad haalt u de praktijkervaring binnen uw organisatie. De ervaring die verder gaat dan de mooie verhalen, maar met de praktische adviezen die echt werken.

Van Deysselproject

In de Van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West werken Humanitas DMH en Cascoland aan het ontwikkelen van een informele zorg-omgeving, ‘a community of care’. Lokale ondernemers zoals de kapper en de buurtkeuken kennen de buurt en horen vaak als eerste van de problemen van buurtbewoners. Zij ervaren vaak een drempel om ondersteuning te zoeken bij formele (zorg)organisaties. Maar er zijn nog meer mensen belangrijk in de wijk, wiens positie versterkt kan worden. Dit project legt daarom de focus op hen en de lokale ondernemers. Zij vormen de sleutel om mensen te helpen hun bezwaren, angsten en schaamte te overwinnen en hulp te zoeken voor hun vragen en problemen.

Neem contact op met een van onze adviseurs

Wilt u meer weten over onze trainingen? Of wilt u bijdragen aan deze maatschappelijke opdracht en met ons in gesprek om samen vorm te geven aan de Eenvoudige stad?
Neem dan contact op met Jochem Hooghiemstra: T 06 – 83 24 52 23, E jochem.hooghiemstra@humanitas-dmh.nl of Eric Walraven: T 06 – 40 24 00 43, E eric.walraven@humanitas-dmh.nl.