'Ik denk dat ik best gelukkig kan zijn in heel veel dingen. Maar ik ben ook heel goed in het dragen van maskers.'

Ik vertrouw niet veel mensen, maar ik stel mezelf inmiddels wat meer open. Ik weet dat begeleiders soms weggaan en dan is het lastig om een band op te bouwen. Daardoor ben ik wat voorzichtiger geworden. Over mezelf praten vond ik altijd erg moeilijk. Daar krijg ik nu goede begeleiding in.

Ik ben wel redelijk eigenwijs. Begeleiding is er wel altijd als het nodig is en ze zijn heel scherp. Ze hebben wel echt veel begrip voor de bewoners.

Ik heb alleen wel het idee dat ik niet goed pas in de groep. Ik ben zelfstandiger dan de andere bewoners. Waar ik nu woon is eigenlijk een tussenoplossing maar wel veel beter dan mijn vorige woning.

Drie keer per week krijg ik medisch fitness vanwege mijn reuma. Ook ben ik begonnen met de cursus ervaringsdeskundige. Maar het liefst ga ik weer aan de slag in een winkel.

Twee dagen in de week eet ik bewust mee met de groep. Dit is ontstaan omdat ik zwaar ondergewicht had toen ik hier kwam wonen. Op deze manier is er meer zicht op de gezonde voeding. Doordat ik een lange periode slechte eetgewoontes heb gehad, merk ik nu de positieve effecten van de gezonde voeding.

Ik denk dat ik best gelukkig kan zijn in heel veel dingen. Maar ik ben ook heel goed in het dragen van maskers. Over het algemeen ben ik wel gelukkig omdat ik niet mag klagen, ik ben dankbaar voor wat ik wel heb.

Ik hecht veel waarde aan het krijgen van liefde van familie en vrienden.

Meer verhalen