Ik leer iedere dag weer van cliënten en collega’s

Sinds augustus 2017 werk ik als trajectbegeleider binnen het Homerunhuis Drechtsteden. Hiervoor werkte ik bij een andere zorginstelling als woonbegeleider met LVB volwassenen. Via een oud klasgenootje van de basisschool kwam ik terecht bij Humanitas DMH en het Homerunhuis.

Soms komen dingen op je pad op het juiste moment in je leven. Zo was het ook met de baan als Trajectbegeleider bij Humanitas DMH. Ik was op zoek naar meer uitdaging, verantwoordelijkheid en vastigheid. Ik was bang om afscheid te nemen van mijn vertrouwde functie en omgeving. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik de uitdaging aan gegaan bij het Homerunhuis. Tot nu toe geniet ik 100% van mijn keuze. Ik kreeg te maken met nieuwe collega’s, een andere werkstijl en werkomgeving. Als ik terug kijk heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt gehad. Ik zal je vertellen waarom….

Ik was op zoek naar meer uitdaging.

Op een normale werkdag lever ik een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de LVB jongvolwassenen. Ik leer iedere dag weer van mijn collega’s en cliënten. Geen dag is hetzelfde!

Groei en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in mijn leven. Hoe mooi is het als dit ook centraal staat op de werkvloer en ik een bijdrage mag leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënten. Er is genoeg ruimte om te leren en vragen te stellen binnen mijn werkplek.

Er is genoeg ruimte om te leren en vragen te stellen binnen mijn werkplek.

Naast het feit dat mijn collega’s erg meedenkend zijn, komen mijn kwaliteiten volledig tot hun recht. Samen met collega’s en de jongeren organiseren we activiteiten op de locatie en daarbuiten. Naast educatieve activiteiten, is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Het team waarin ik werk heeft als motto; “eten verbindt”.

Naast mijn fulltime baan bij Humanitas DMH, studeer ik Toegepaste Psychologie op HBO niveau. Dit is goed te combineren. Daarbij kan ik soms de theorie van mijn studie toepassen in de praktijk. In de toekomst zie ik mijzelf ook op psychologisch gebied een bijdrage leveren binnen Humanitas DMH. Maar eerst nog even mijn diploma halen!

Bekijk onze vacatures