Wij hebben Hans bijna drie maanden niet kunnen zien. Hij begrijpt niet dat hij niet mee naar huis mag.

‘Wij kunnen niet op bezoek gaan bij Hans. Ook niet op gepaste afstand. Zodra hij ons ziet, denkt hij dat wij hem op komen halen.’

Dick & Joke (Ouders Hans)

‘Voor corona kwam Hans om het weekend bij ons thuis. Onze dochter werkt in het onderwijs en is er dan ook. Op deze manier zijn we regelmatig bij elkaar. Hans is meervoudig gehandicapt en begrijpt nu niet waarom wij hem niet op kunnen halen vanwege het corona virus.

Inmiddels woont Hans alweer 20 jaar op de Klarinetweg-even in Barendrecht. Het gaat goed. Al is het niet altijd makkelijk geweest. Er staat nu een vast team, dat geeft enorm veel rust.

Wij zijn erg betrokken en organiseren om de week de Soos. Dit doen wij al jaren met veel plezier. Het geeft de bewoners iets om naar uit te kijken. Veel bewoners van de Welhof komen hier ook naartoe. Hopelijk kunnen we in september weer een Soos organiseren. Daarnaast rijd ik (Dick) de bewoners naar de dagbesteding locaties en weer terug. Wij zijn wel goed bekend hier en we komen ook regelmatig langs bij de andere groepen.

Omdat we iedereen de afgelopen periode weinig hebben gezien, leek ons een muzikaal verzetje een mooi initiatief. Daarom hebben wij onlangs een draaiorgel geregeld. Dit was prachtig om te zien. Al was het niet makkelijk te regelen, het is toch gelukt.

Iedereen kon buiten op gepaste afstand genieten van de muziek. Op deze manier hebben we Hans ook nog even gezien. Wel op afstand, want zodra we oogcontact hebben, gaat het mis. Hij zou dat niet begrijpen.

Gelukkig verliep het heel goed. Wij zijn dankbaar dat we dit hebben kunnen organiseren met de begeleiders.’

Het contact met de begeleiders was in het begin van de corona-tijd heel goed. We kregen veel filmpjes en foto's te zien. Het weegt niet op tegen het gemis, maar toch was dat wel fijn.

‘Nu zijn er gelukkig wat versoepelingen en kregen wij onlangs goed nieuws! We hebben Hans op kunnen halen tijdens het Pinksterweekend. Daar waren we wel aan toe.

Hopelijk blijft de situatie met corona stabiel, zodat we hem gewoon weer iedere 14 dagen kunnen ophalen.’

Hans woont aan de Klarinetweg-even in Barendrecht.

Meer verhalen