Humanitas DMH start met ABCDate​

ABCDate is contactbemiddeling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het online platform van ABCDate is speciaal ontwikkeld, zodat zij op een veilige manier met elkaar kunnen daten. Vanaf begin 2020 kunnen begeleiders samen met cliënten aan de slag.​

Humanitas DMH start met ABCDate​

Het vergroten van hun kans op vriendschap, geluk en liefde.

ABCDate biedt een platform waarbij mensen met een verstandelijke beperking op een veilige manier met elkaar kunnen daten. Voor liefde, én voor vriendschap. Het platform is te gebruiken zodat onze cliënten straks met andere aangesloten cliënten van verschillende organisaties contact kunnen leggen. ABCDate bestaat uit een website waar cliënten zelfstandig binnen een veilige online omgeving op zoek kunnen naar vriendschap, een maatje of een relatie. Daarnaast worden er speciale ABCDate avonden voor cliënten georganiseerd. Op die avonden kunnen cliënten ook daadwerkelijk de mensen ontmoeten die ze via de site hebben leren kennen, of ze kunnen gewoon langskomen voor een gezellig avondje uit.

De voordelen voor onze cliënten

  • Humanitas DMH beschikt met ABCDate over een veilig en gebruiksvriendelijk systeem en maakt gebruik van de jarenlange ervaring van ABCDate op het gebied van bijzondere contactbemiddeling.
  • Voor onze begeleiders is ABCDate een handige tool om de cliënt op een veilige manier te helpen bij het uitbreiden van de sociale contacten.
  • ABCDate is voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking. Zij kunnen op deze website nieuwe mensen ontmoeten. Bijvoorbeeld om samen leuke dingen mee te doen, een hobby te delen, vrienden te maken of een relatie te zoeken.

Impact

De sociale impact zit al in hele kleine successen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die al na een paar avonden zelf contact durven maken, daar waar ze eerst niet durfden. Het contact aangaan met elkaar, verbinden en staan in de je eigen kracht. Dat is de basis om te kunnen komen tot een vriendschap of een relatie.

De keuze om samen te gaan werken met ABCDate is ontstaan doordat wij graag willen bijdragen aan minder eenzaamheid en meer verbinding voor onze cliënten. Dit sluit mooi aan bij onze kernwaarden en missie.

Klik hier voor meer informatie over ABCDate