Dagbesteding op de zorgboerderij: genieten van de rust, ruimte en natuur

Werken in een natuurlijke, beschermde omgeving met voldoende uitdaging en het stimuleren van vaardigheden. Dat is dagbesteding op een prachtig gelegen zorgboerderij. Humanitas DMH biedt dagbesteding aan op twee zorgboerderijen. Het voederen en verzorgen van dieren, eieren rapen, groenten telen en oogsten en gras maaien: een greep uit de activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking of andere gedragsproblemen op een zorgboerderij. Genieten van de rust, ruimte en natuur. Alles zonder voorwaarden over werktempo of kwaliteit. Onze dagbesteding en zorgboerderijen zijn prachtig gelegen. Ze bevinden zich in de prettige en sociale omgeving van Strijensas en Barendrecht. 

Direct contact

Ik vind het samenwerken met de vrijwilligers erg fijn. Vooral buiten bezig zijn is wat ik leuk vind. Mijn favoriete activiteit is gras maaien op de zitmaaier.

Joost

Een beschermde, natuurlijke omgeving

De begeleiding is gericht op het bieden van voldoende uitdaging en het stimuleren van vaardigheden. Voor elke cliënt is er een passende activiteit die aansluit op zijn of haar wensen en mogelijkheden binnen een beschermde en natuurlijke omgeving. Ieder mens en iedere cliënt is uniek en vraagt dus om begeleiding op maat. Door gebruik te maken van dagbesteding op een zorgboerderij, worden cliënten aangesproken op hun mogelijkheden. Daarnaast kijken we naar interesses. Op deze manier ontstaat een dagbesteding op maat voor elke cliënt. 

Begeleiding door vrijwilligers en professionele begeleiders

Humanitas DMH biedt dagbesteding op een zorgboerderij aan mensen met een verstandelijke beperking en/of gedragsprobleem. Naast vrijwilligers werken er op de zorgboerderij natuurlijk professionele begeleiders. Onze begeleiders zorgen voor voldoende uitdaging en stimuleren het opdoen van vaardigheden. Iedere cliënt krijgt een taak die is afgestemd op zijn of naar niveau, mogelijkheden en interesses. Op deze manier kunnen wij de cliënt de beste ondersteuning bieden.

Portret Joost

Een videoportret van Joost tijdens zijn begeleide werkzaamheden op de zorgboerderij.

Meer informatie of dagbesteding aanvragen?

Wilt u meer informatie over dagbesteding op een van de aangesloten zorgboerderijen van Humanitas DMH: zorgboerderij Beversoord, zorgboerderij Barendrecht of recreatieboerderij Barendrecht? Wij staan je graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden