Gedragsintensieve dagbesteding op zorgboerderij Beversoord

Ik vind het samenwerken met de vrijwilligers erg fijn. Vooral buiten bezig zijn is wat ik leuk vind. Mijn favoriete activiteit is gras maaien op de zitmaaier.

Joost

De groep

De cliënten van ‘De keet’ hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en er is sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag. De keet is gehuisvest in een apart gedeelte van de boerderij. Het is er prikkelarm en rustig. Samen met de cliënten werken we aan het behouden en/of ontwikkelen van hun vaardigheden. Aan de hand van een dagprogramma bieden we hen veel duidelijkheid en structuur. De structuur en vertrouwde gezichten bieden rust en maken een veilige ontwikkelingsomgeving voor de cliënt mogelijk. Het contact met dieren en het werken in de natuur heeft een positieve uitwerking op hen waardoor zij met plezier naar hun werk gaan.

Wanneer cliënten voldoende veiligheid ervaren, kunnen zij aansluiten bij de andere werkzaamheden op de boerderij. Cliënten nemen deel aan verschillende activiteiten zoals het verzorgen van de konijnen, cavia’s en ezels. Ook werken we op het land en kunnen cliënten groenten telen en oogsten, gras maaien, snoeien etc.

Contact

We vertellen u graag meer over onze vormen van dagbesteding en dienstverlening. Neem direct contact op met een cliëntcoach van Werk en Dagbesteding via het Centraal Clientservice Bureau.

Aanmeldformulier Contactgegevens Centraal Cliëntservice Bureau