Actueel

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om de zorg te verbeteren. Daarom zetten wij in op thema’s als vitaliteit, beter wonen, inzicht in de LVB-leefwereld, innovatie en partnerschap. We werken aan verschillende projecten en initiatieven om dit te realiseren.

40 jaar Humanitas DMH

Dit jaar bestaan wij 40 jaar! En vieren we dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking al 40 jaar een plek in het hart van de samenleving vinden bij Humanitas DMH. Net als iedere andere 40-jarige hebben we in die jaren veel geleerd en meegemaakt. En we zijn in veel opzichten gegroeid. In aantallen – bijvoorbeeld van 36 cliënten in 1983 tot 3.000 nu - én in denken. Toch zijn we in de kern altijd hetzelfde gebleven: een gedreven organisatie die de mens centraal stelt. Deze humanistische grondslag is altijd de basis geweest. Of zoals we het nu zeggen: Bram, Aisha, Petra en Yamal voelen zich gelukkig en doen ertoe!

Lees hier meer over

Marc Bindels tijdelijk bestuurder bij Humanitas DMH

Met het afscheid van Frank van der Linden per 1 februari a.s. als bestuurder van Humanitas DMH, heeft de Raad van Toezicht de procedure om een opvolger voor hem te vinden in gang gezet. Om deze tijd te overbruggen verwelkomt Humanitas DMH de heer Marc Bindels met ingang van 31 januari als interim bestuurder.

Lees hier meer over

Visie op Wonen 'Bram voelt zich thuis'

Wonen is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Humanitas DMH. Heel veel mensen hebben hun thuis bij ons. In 2022 woonden 812 van de 3000 cliënten van HDMH in een van de woonvoorzieningen. We willen graag dat zij zich daar gelukkig voelen. Nu en in de toekomst. Als ze gezond zijn, als het minder goed met ze gaat en als ze ouder worden. Maar hoe doen we dat? En wat is daarbij belangrijk?

Lees hier meer over

Frank van der Linden neemt afscheid als bestuurder van Humanitas DMH

Frank van der Linden, bestuurder van Humanitas DMH, neemt afscheid als bestuurder van Humanitas DMH. Hij heeft besloten de overstap te maken naar Cello, een collega-aanbieder van gehandicaptenzorg in Den Bosch en omgeving. Hij zal daar per 1 februari 2023 als Voorzitter Raad van Bestuur aan de slag gaan.

Lees hier meer over