Werken bij Humanitas DMH

Ruimte

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze samenleving ertoe doet. Ook onze cliënten én medewerkers. Wij geloven in het benutten van talenten, eigen regie, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en de ander.
Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen. Managers en bestuur zijn makkelijk benaderbaar en bereikbaar. We zijn nieuwsgierig naar elkaar en gaan samen de uitdagingen in zorgland aan, waarbij we waar mogelijk graag nieuwe initiatieven steunen.

Dat betekent dat medewerkers zelfstandig en ondernemend zijn én daar ook de ruimte voor krijgen. Ruimte om je creativiteit in te zetten en onze cliënten soms ook buiten de gebaande paden zo goed mogelijk te helpen. We staan naast de cliënten en kijken samen met hen wat ze het beste helpt en wat daarvoor nodig is.
Uiteraard geven we onze medewerkers ook graag de mogelijkheid om zich gedurende hun loopbaan bij Humanitas DMH verder te scholen en te ontwikkelen.

Benieuwd naar onze vacatures? Neem dan eens een kijkje op onze vacature website.

Vacatures

Online voorlichtingsmodules gehandicaptenzorg

Is de gehandicaptenzorg iets voor jou?

Wil je weten of het werken in de gehandicaptenzorg (GHZ) iets voor jou is? Doorloop dan deze online voorlichtingsmodules. In deze modules worden korte praktijksituaties geschetst. De modules bestaan uit interactieve opdrachten en praktische informatie over het werken als begeleider in de GHZ. Hiermee krijg je een goed beeld van het werken in de GHZ.

Inhoud modules

In de eerste module kun je kennismaken met de verschillende groepen cliënten en krijg je meer inzicht in het soort begeleiding dat zij nodig hebben. Module twee gaat over de functie van begeleider. Deze functie biedt allerlei mogelijkheden. Zo kom je te weten over wat je gaat doen, wat je gaat verdienen en welke interessante ontwikkelingen er zijn. De derde en laatste module gaat over het combineren van leren en werken. Hierin kom je erachter wat dit van je vraagt, wat het oplevert en welke talenten je kunt inzetten.

Nieuwsgierig? Start dan snel deze modules!

Vrijwilligers

Niet al onze cliënten hebben een netwerk om zich heen en sommige cliënten missen wat gezelschap bij het invullen van hun vrije tijd. Vrijwilligers zijn daarom onmisbaar. Mensen die één of twee uurtjes per week tijd hebben om iets te ondernemen met een cliënt. Je kunt denken aan activiteiten als:

  • Gezellige wandelingen maken
  • Samen hobby’s van de cliënt ondernemen: vissen, fotograferen, zwemmen, sporten, fietsen.
  • Koffie drinken, winkelen of naar de bioscoop te gaan.
  • Gamen, zoals FIFA of SIMS
  • Samen tuinieren
  • Maar het kan van alles zijn!

Benieuwd naar onze vacatures? Neem dan eens een kijkje op onze vacature website of neem eens contact op met een locatie bij jou in de buurt om te kijken of er vrijwilligersvacatures zijn. Of neem direct contact met ons op via: sollicitatie@humanitas-dmh.nl

Vrijwilliger vacatures

Het is mooi om cliënten te zien groeien

Marloes
Persoonlijk begeleider

Lees dit verhaal

Soms wat harder lopen, dan weer meer loslaten

Chantal
Trajectcoördinator Homerun

Lees dit verhaal

Werken bij Humanitas DMH

Voel jij je aangesproken door onze mensgerichte benadering van zorg? Wij zoeken collega’s en vrijwilligers die zich graag laten uitdagen om de cliënt centraal te stellen in alles wat we doen. Bekijk de actuele vacatures op onze vacaturewebsite. Of neem direct contact met ons op via sollicitatie@humanitas-dmh.nl.

Bekijk onze vacatures