Het is mooi om cliënten te zien groeien

Sinds 1 mei 2018 ben ik 5 jaar werkzaam bij Humanitas DMH. Dit is mijn eerste echte baan na het behalen van mijn diploma. De locatie waar ik begon was een nieuwe locatie, die ik samen met mijn toenmalige collega’s heb opgezet. Er was, behalve de locatie zelf, nog niets! Dit was erg leuk om mee te maken, omdat je op deze manier in de mogelijkheid bent de groei te zien van de cliënten, een nieuw team en de locatie.

Inmiddels zijn we een tijd verder en ben ik sinds september 2016 begonnen met een deeltijd studie Social Work naast mijn werk. Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen omdat ik de ambitie heb persoonlijk begeleider te worden en de organisatie biedt hiervoor de ruimte. Momenteel vervul ik deze functie al tijdelijk ter vervanging.

Ik heb dagelijks contactmomenten met cliënten om te signaleren hoe het met ze gaat.

Mijn dagelijkse bezigheden bestaan uit het begeleiden van cliënten op heel veel verschillende vlakken. Dit ligt er net aan welke hulpvraag er ligt. Zo kan het zijn dat ik cliënten begeleid bij de ADL, ondersteun bij het gaan naar bijvoorbeeld een arts en heb ik dagelijkse contactmomenten met cliënten om te signaleren hoe het met ze gaat. Elke dag zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat iedereen op tijd wakker is, medicatie krijgt en gereed is om naar dagbesteding te gaan. Daarnaast maak ik trajectplannen en organiseer ik gesprekken met familie, instanties e.d. Vier keer per week koken wij samen met de cliënten en iedere dag zijn er drie koffiemomenten waar iedereen vrijblijvend naartoe mag komen voor gezelligheid. Een aantal keren per jaar worden er door mijn collega’s uitjes georganiseerd. Zo zijn we recent nog naar de Apenheul geweest.

Kortom, aan diversiteit geen gebrek en dat is dan ook wat mij het meeste aanspreekt aan mijn beroep.  Geen enkele dag is hetzelfde.

Bekijk onze vacatures