Betekenisvolle dagbesteding

Humanitas DMH wil dat iedereen binnen hun mogelijkheden kan meedoen in de maatschappij. Goede, betekenisvolle dagbesteding binnen de woonomgeving van onze cliënten is daarom onmisbaar. Samen met onze cliënten zorgen we voor passende dagbesteding. Daarbij zijn we altijd op zoek naar een gevarieerd aanbod en nieuwe vormen en mogelijkheden. Dat doen wij samen met andere aanbieders in de verschillende regio’s waar wij actief zijn. Zo krijgen onze cliënten de kans zich te ontwikkelen, in de samenleving te participeren en hun sociale netwerk te vergroten. Zodat zij zich gelukkig voelen en ertoe doen.

Ik vind het leuk dat ik verschillende activiteiten kan doen. Het liefst breng ik oud papier weg en haal ik boeken op met de bus.

Peter
Dagbesteding 'De Onderhoudsgroep' in Barendrecht

Dagbesteding in Barendrecht

In de regio Barendrecht biedt Humanitas DMH dagbesteding aan onze cliënten uit de regio en aan cliënten van andere zorgorganisaties. Dagelijks werken zo’n 120 mensen met een (licht) verstandelijke beperking in het Werk- en activiteitencentrum ‘Aksent’ aan de Bachlaan in Barendrecht en op omliggende dagbestedingslocaties.

Van dagbesteding naar regulier werk

Het verschilt per cliënt waar de ontwikkelmogelijkheden liggen en waar we de nadruk op leggen: op beschermd meedoen of op meedoen, participeren en meer arbeidsmatige dagbesteding. Wij geloven dat cliënten die arbeidsmatige dagbesteding aan kunnen, zich met ondersteuning verder kunnen ontwikkelen. Zodat zij uiteindelijk, al dan niet in groepsverband, kunnen integreren in het reguliere bedrijfsleven. Onze jobcoaches van JobRun ondersteunen en begeleiden dit proces waar nodig.

Contact

Meer informatie over onze dienstverlening of wilt u iemand aanmelden? Onze medewerkers van het Centraal Cliëntservicebureau staan u graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden