Betekenisvolle dagbesteding

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Humanitas DMH biedt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij willen dat iedereen binnen hun mogelijkheden kan meedoen in de maatschappij. Goede, betekenisvolle dagbesteding binnen de woonomgeving van onze cliënten is daarom onmisbaar. Samen met onze cliënten zorgen we voor passende dagbesteding. Daarbij zijn we altijd op zoek naar een gevarieerd aanbod en nieuwe vormen en mogelijkheden. Dat doen wij samen met andere aanbieders in de verschillende regio’s waar wij actief zijn. Zo krijgen onze cliënten de kans zich te ontwikkelen, in de samenleving te participeren en hun sociale netwerk te vergroten. Zodat zij zich gelukkig voelen en ertoe doen. Wij gaan voor betekenisvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, waarin we het beste uit onze cliënten halen. 

Ik vind het leuk dat ik verschillende activiteiten kan doen. Het liefst breng ik oud papier weg en haal ik boeken op met de bus.

Peter
Dagbesteding 'De Onderhoudsgroep' in Barendrecht

Dagbesteding in Barendrecht

In de regio Barendrecht biedt Humanitas DMH dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is voor onze cliënten uit de regio, maar ook voor cliënten van andere zorgorganisaties. Dagelijks werken zo’n 120 mensen met een (licht) verstandelijke beperking in het Werk- en activiteitencentrum ‘Aksent’ aan de Bachlaan in Barendrecht en op omliggende dagbestedingslocaties.

Van dagbesteding naar regulier werk

De activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking zijn verschillend. Het verschilt namelijk per cliënt waar de ontwikkelmogelijkheden liggen en waar we de nadruk op leggen: op beschermd meedoen of op meedoen, participeren en meer arbeidsmatige dagbesteding. Wij geloven dat cliënten die arbeidsmatige dagbesteding aan kunnen, zich met ondersteuning verder kunnen ontwikkelen. Zodat zij uiteindelijk, al dan niet in groepsverband, kunnen integreren in het reguliere bedrijfsleven. Binnen dagbesteding zijn er aangepaste activiteiten voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en aangepaste activiteiten voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Portret Jessica

Een videoportret van Jessica tijdens haar begeleide werkzaamheden in de Wasserette van Aksent.

Portret Joost

Een videoportret van Joost tijdens zijn begeleide werkzaamheden op zorgboerderij Beversoord in Strijensas.

Dagbesteding aanvragen? Neem contact op

Wilt u meer informatie over dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking? Of wilt u dagbesteding aanvragen voor een naaste? Onze medewerkers van het Centraal Cliëntservicebureau staan u graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden