Atelier de Kunstexpress

Afgelopen tijd heb ik hard gewerkt aan een groot doek over Rotterdam. Daar staan alle gebouwen op zoals het stadhuis, de Hef en de Kuip. Ik mocht hem zelf naar Homerun in de Maassilo brengen. Leuk was dat.

Denny

Het Atelier

De Kunstexpress bevindt zich naast onze winkel ”Humanitas Inclusief” op het Middeldijkerplein en is onderdeel van het Werk- en activiteitencentrum Aksent van Humanitas DMH in Barendrecht. De begeleiding van dit leuke atelier is in handen van Regina Udo en Manon van der Have. De Kunstexpress beschikt over een lichte ruimte met een kleine winkel waar verf, kwasten en allerlei hobbyartikelen worden verkocht. Onze kunstenaars hebben contact met klanten die in de winkel komen en met mensen die in kunst geïnteresseerd zijn. Naast de verkoop van de kunstwerken is er een uitleenservice van de schilderijen voor interne en externe klanten.

Werkwijze en activiteiten

Wij bieden een duidelijke dagstructuur. Naast het maken van kunst verrichten onze kunstenaars ook dagelijkse werkzaamheden zoals koffie en thee zetten, het schoonmaken van de ruimtes en het helpen van klanten in het winkeltje. Wij bieden elke kunstenaar een cursus waarin verschillende technieken en materiaalkennis aan bod komen. Wanneer er een doek wordt verkocht, ontvangt de kunstenaar een deel van de opbrengst. Elk jaar doet de Kunstexpress mee met de Kunstroute van Barendrecht. Dan werken we vanuit een thema en richten we een mooie expositie in. Het werk van de kunstenaars wordt op verschillende locaties geëxposeerd. Zoals zorgboerderij “De Buytenhof”, ziekenhuizen in de regio en op het Centraal bureau van Humanitas DMH.

Onze kunstenaars krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen en hun eigen stijl te ontdekken.

Volg de Facebookpagina van de Kunstexpress voor actuele informatie over de kunstenaars, hun kunstwerken en de diverse tentoonstellingen.

Facebookpagina De Kunstexpress

Contact

We vertellen u graag meer over onze vormen van dagbesteding en dienstverlening. Neem direct contact op met een cliëntcoach van Werk en Dagbesteding via het Centraal Clientservice Bureau.

Aanmeldformulier Contactgegevens Centraal Cliëntservice Bureau