Ambulante begeleiding

Samenwerken aan een gelukkiger leven

Humanitas DMH biedt ambulante begeleiding voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Ambulante dienstverlening houdt in dat we helpen bij problemen op leefgebieden, zoals financiën, werk & opleiding, tijdsbesteding en/of huisvesting. Bijvoorbeeld door hen te ondersteunen bij het zelfstandig doen van de administratie of het goed bijhouden van het huishouden. We kijken wat de cliënt zelf kan doen, samen met zijn of haar netwerk. We kijken welke mate van ambulante hulp de cliënt nodig heeft. We proberen samen structuur en ritme in het dagelijks leven te creëren. Zo krijgt hij of zij weer overzicht en houdt grip op het eigen leven. Soms heeft iemand de rest van zijn of haar leven een steuntje in de rug nodig. Door ambulante ondersteuning te bieden, is dit mogelijk. Wij proberen samen met de cliënt het netwerk zo in te richten dat ze na de ambulante ondersteuning kunnen leven zonder (onze) professionele hulp.

Agressieregulatie op Maat

Voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en agressieproblemen kunnen wij ook gerichte behandeling als aanvulling op ambulante begeleiding bieden. We kunnen dan een behandeling voor agressieregulatie bieden, speciaal voor mensen vanaf 18 jaar met een LVB en (ernstige) agressieproblematiek. Wij hebben deze behandeling samen met de Waag Nederland ontwikkeld. De behandeling ARopMaat-LVB is erkend door Erkenningscommissie Justitiële Interventies.

Informatie ARopMaat-LVB

Homerun voor ambulante hulp

Homerun biedt trajectbegeleiding op maat aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB), multiproblematiek en/of gedragsproblemen. We begeleiden jongvolwassenen van 16 jaar en ouder die zware problemen hebben met verschillende onderdelen van het leven. De jongvolwassenen doorlopen een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Daar hoort ook forensische zorg bij. Wij bieden vanuit Homerun zowel ambulante begeleiding als woonbegeleiding in Homerunhuizen.

Humanitas Homerun
'Bij Homerun zijn ze heel open. En ze pushen niet. Ze geven simpel aan wat er allemaal kan en wat de gevolgen zijn. Maar ze geven ook niet snel op.'

Fernon
Fernon heeft 3 jaar ondersteuning van Homerun gehad en is nu zelfstandig

Contact

Meer informatie over ambulante hulp, onze dienstverlening of hoe u iemand kunt aanmelden? Onze medewerkers van het Centraal Cliëntservicebureau staan u graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden