Samen werken aan een gelukkiger leven

Humanitas DMH biedt de specialistische dienstverlening Homerun aan. Homerun is ambulante dienstverlening voor mensen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking én bijkomende problemen.

De wereld is complex en ontoegankelijk voor hen. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.

Tussen wal en schip

Er gebeurt vaak weinig voor deze jonge mensen. Wanneer zij 18 jaar worden, vallen ze tussen wal en schip. Niet als het aan Homerun ligt. Ook zij hebben het recht op een volwaardige plek in de maatschappij. Vanwege de complexiteit van de samenleving lukt dit hen niet. Ze worden overschat door hun omgeving, maar overschatten zichzelf ook.  Met Homerun bieden wij hen trajectbegeleiding en behandeling op maat.

Grip op het leven

Homerun staat naast de jongvolwassenen. We bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Ga naar de Homerun website
'Bij Homerun zijn ze heel open. En ze pushen niet. Ze geven simpel aan wat er allemaal kan en wat de gevolgen zijn. Maar ze geven ook niet snel op.'

Fernon
Fernon heeft 3 jaar ondersteuning van Homerun gehad en is nu zelfstandig

Contact

Meer informatie over onze dienstverlening of wilt u iemand aanmelden? Onze medewerkers van het Centraal Cliëntservicebureau staan u graag te woord.

Aanmeldformulier Contact en aanmelden