Zorgboerderij Beversoord

Ik vind het samenwerken met de vrijwilligers erg fijn. Vooral buiten bezig zijn is wat ik leuk vind. Mijn favoriete activiteit is gras maaien op de zitmaaier.

Joost

Arbeidsmatig werken in een beschermde omgeving

Cliënten op Beversoord zijn gebaat bij arbeidsmatig werk in een beschermde omgeving. Het contact met dieren en het werken in de natuur heeft een positieve uitwerking op hen. De mate van nabijheid van onze begeleiders verschilt per groep. Er werken cliënten in de directe nabijheid van onze begeleiders en er zijn cliënten die een bepaalde mate van zelfstandigheid aankunnen.

Activiteiten

Samen met onze cliënten telen we groenten op biologische wijze. Gedurende het hele jaar zijn we bezig met de activiteiten die de seizoenen ons op dat moment bieden. De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit de cyclus van zaaien en onkruid wieden tot oogsten, schoonmaken en inpakken van de producten. We telen verschillende biologische gewassen voor meerdere afnemers zoals restaurant ‘Villa Augustus’ in Dordrecht, landwinkel ‘De Fruitheerlijkheid’ in Papendrecht, de biologische boerderij ‘Landzicht’, biologische markten en onze eigen groentekraam op de boerderij. Ook werken onze cliënten samen met het Hoeksche Waard Landschap mee aan het onderhoud van de natuur op ons eiland.

Portret Joost

Een videoportret van Joost tijdens zijn begeleide werkzaamheden op de zorgboerderij.

Contact

We vertellen u graag meer over onze vormen van dagbesteding en dienstverlening. Neem direct contact op met een cliëntcoach van Werk en Dagbesteding via het Centraal Clientservice Bureau.

Aanmeldformulier Contactgegevens Centraal Cliëntservice Bureau