Soms moet ik als professional net wat harder lopen, en dan weer net wat meer loslaten

Mijn naam is Chantal, ik ben sinds augustus 2017 werkzaam als Trajectcoördinator bij Humanitas DMH Homerun. Een enorm uitdagende en afwisselde baan. Hoewel ik natuurlijk mijn agenda vooruit plan, is toch iedere dag weer een verrassing.

Het ene moment heb ik veel contact met cliënten en hun netwerk om een crisis te stabiliseren, het andere moment ben ik bezig met het coachen van Trajectbegeleiders. Regelmatig zit ik aan tafel bij gemeenten en sociale wijkteams voor het werven van nieuwe cliënten. Natuurlijk zijn er ook dagen dat ik druk bezig ben met het schrijven van plannen, evaluaties en andere administratieve bezigheden.

De cliënt staat als mens voorop.

Dat er steeds een beroep gedaan wordt op andere vaardigheden en dat ik daar flexibel mee om moet kunnen gaan, maakt dat ik het werk van alledag heel erg leuk vind. Als ik daarnaast zie dat cliënten vol trots en zelfstandig functionerend uit kunnen stromen is mijn dag helemaal gemaakt. Zeker als het proces naar dat resultaat toe, met ups en downs is verlopen. Het zo zelfstandig mogelijk laten functioneren van mensen met een licht verstandelijke beperking, dat is waarom ik dit werk zo graag doe.
Als Trajectcoördinator kom ik voor de samenwerking met gemeenten ook in aanraking met beschikkingen en de geldstroom. Maar het is niet zo dat dat de cultuur bij Humanitas DMH bepaalt.

De cliënt staat als mens voorop. Dat is ook heel duidelijk te zien in het werk naar de cliënten toe. We werken samen met de cliënten en samen met hun netwerk of externe organisaties. Soms betekent dat, dat we als professionals harder moeten lopen, soms betekent dat loslaten. Dat er ruimte is om mijn werk gedegen aan te pakken maakt dat ik mijn werk heel prettig vind. Ik heb jarenlang in een grote en logge organisatie gewerkt. Bij Humanitas DMH merk ik dat veel minder. Er is ruimte om aan te passen aan de belangen van een cliënt.

Dat er ruimte is om mijn werk gedegen aan te pakken maakt dat ik mijn werk heel prettig vind.

Het mooie aan onze organisatie vind ik het jonge dat we uitstralen. Dat betekent niet gelijk dat we vooroplopen in de meest bijzondere innovaties, maar er wel heel erg voor open staan. Het zorgt ervoor dat medewerkers en cliënten kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Onze visie op cliëntzorg wordt ook vertaald naar het medewerkersbeleid, dat vind ik constructief en vooral ook mooi.

Bekijk onze vacatures