Buitengewoon Festival terugblik

Elke twee jaar organiseren we het 'Buitengewoon Festival'. Tijdens dit festival ervaren onze collega’s een buitengewone dag met een gevarieerd programma door én voor onze medewerkers. Een fijne mix van inhoud, fun, (ont)spanning, creativiteit, muziek, food & drinks. Een dag waarop onze medewerkers centraal staan en er echt toe doen! Dit jaar was de eerste editie en in deze blog nemen we je graag mee naar ons buitengewone festival.

Buitengewoon Festival terugblik

Activerende start

We hebben tijdens deze festivaldagen genoten van het gevarieerde programma en het weer dat met de dag beter werd. Ik neem jullie mee langs een aantal workshops. Na de ontvangst gingen we van start met een activerende beleving, een Haka workshop! Een rituele dans van de Maori die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Gedurende dit ritueel wordt met behulp van stem en lichaam een verhaal verteld.

Muzikale Bedoeling

In de workshop ‘Muzikale Bedoeling’ werden de leidende principes van onze organisatie nog duidelijker op een leuke en ontspannen manier. De workshop startte met een speeddate met je collega’s waarin we om de beurt een minuut hadden om ons voor te stellen en te vertellen hoe we de dag ervaarden. In deze speeddate ervaarden we hoe het was om kaders te hebben. Met een fluitsignaal werd aangegeven wanneer de minuut voorbij was en de ander mocht vertellen, bij de laatste keer werd er echter niet gefloten. Door dat kader weg te halen, zag je dat het ene tweetal toch wel met elkaar in gesprek ging en anderen zich duidelijk aan het kader van het fluitsignaal hielden. Daarna gingen we aan de slag met de Boomwhackers. Boomwhackers zijn felgekleurde, lichtgewicht plastic buizen van verschillende lengtes. Als je ermee tegen je hand, been, de grond of een voorwerp slaat dan komt er een toon uit. Elke kleur boomwhacker heeft een eigen  lengte en toonhoogte. Aan het einde van de workshop maakten we samen muziek! Ongelooflijk hoe snel en makkelijk je kunt leren samen te spelen door goed naar elkaar te kijken en te luisteren.

Sexy Vegawraps

In het teken van gezond eten was er ook de kookworkshop ‘Sexy Vegawraps’. Deze populaire workshop werd gegeven door onze chefkok Frank van der Zande met ondersteuning van zijn vaste team Sylvia en Sharety. In deze workshop wilde Frank dat wij op onze eigen manier een gezonde vegawrap zouden maken, die er ook nog aantrekkelijk uit ziet en lekker smaakt. Het was een kleine wedstrijd want aan het einde won de maker van de best samengestelde en meest sexy vega wrap een klein presentje. We kregen geen gewone tortilla wraps maar de keuze uit een rode bieten, wortel of zeewier wrap. We kregen de vrijheid om onze wrap te vullen met wat ons zelf lekker leek. Het was een leuke manier om kennis te maken met hoe je een gezonde en lekkere wrap kunt maken.

Sport en beweging, ook met beperking!

Onder het thema vitaliteit valt naast gezond eten ook sport. Ons eigen team van Sport & Bewegen onder leiding van Lars en Bram verzorgde een sportieve workshop. We startten met een kleine oefening in samenwerken. Zo moest iedereen eerst op volgorde van lengte gaan staan en daarna op volgorde van kleur ogen, van licht naar donker. En dat allemaal zonder te praten. Na deze oefening moesten we een touw vasthouden en gingen we over een stormbaan met maar één opdracht: niemand mag het touw loslaten! Dat vraagt om een goede samenwerking en communicatie. Na de stormbaan ging iedereen een poging doen om een Homerun slaan!

Gek op de foto

In de fotohoek was het tijd voor lol en pure ontspanning. Collega’s gingen met elkaar op de foto in de gekste outfits en maakten daarna een kaart voor de ander met daarop een compliment. Deze kaart met gekke foto’s krijgt iedereen thuis gestuurd door Humanitas DMH, hoe leuk is dat!

Afsluiting

Na de workshops was het tijd voor een mooi dankwoord van onze bestuurder Frank Wolterink die afscheid neemt omdat hij met pensioen gaat. Tijdens dit dankwoord kreeg hij een mand aangeboden met kleine presentjes van zijn collega’s voor zijn afscheid. Na het dankwoord van Frank Wolterink, nam onze nieuwe bestuurder Frank van der Linden het woord over. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met iedereen. En dan was het lekker smullen van een heerlijke barbecue. Om de avond goed af te sluiten konden we nog met de voetjes van de vloer op de muziek van de live band.

Bekijk de aftermovie

Het waren drie buitengewoon geslaagde festivaldagen. Bekijk de aftermovie om nog na te genieten van de afgelopen editie of alvast in de sfeer te komen voor de volgende editie!