De CRDL: een zorginstrument voor waardevolle contactmomenten

In april 2018 namen we voor onze EMB (ernstige meervoudige beperkingen) cliënten aan de Klarinetweg in Barendrecht, de CRDL in ontvangst. Een interactief instrument dat de aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Hierdoor kunnen onze bewoners die moeite hebben met communicatie en sociale interactie, waardevolle contactmomenten ervaren met hun familie en verzorgers. De CRDL heeft een unieke vorm en is gemaakt van hoogwaardig massief edelhout.

De CRDL: een zorginstrument voor waardevolle contactmomenten

Een nieuwe vorm van ontmoeten

Ger Schuivens van CRDL: “De CRDL biedt mensen een instrument om echt contact te maken. Dit is niet alleen fijn voor de verzorgers, maar juist ook voor de familie die hierdoor zinvol en plezierig contact kunnen maken met hun naaste in de zorginstelling”.

Het zorginstrument maakt een nieuwe vorm van menselijke interactie mogelijk. De CRDL is ontworpen vanuit de overtuiging dat ieder mens in elke levensfase behoefte heeft aan persoonlijke aandacht.

‘’De CRDL maakt contact mogelijk wanneer dit moeilijk te krijgen is met onze cliënten. Hierdoor bieden we hen aandacht, nabijheid en verbondenheid. Ook kunnen verwanten het instrument inzetten. Het past goed bij onze visie en de LACCS-methodiek die we implementeren op onze woonlocatie, waarin contact maken van groot belang is voor een goede zorg voor onze cliënten.” Aldus Alies van der Linden, teammanager van onze locatie aan de Klarinetweg.

Meer informatie over de CRDL