De Prokkelweek 2018

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Prokkelen kan iedereen en het gebeurt ook al vaak. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol dat is, is er elk jaar een Prokkelweek. Ook in 2019 is Humanitas DMH full partner.

De Prokkelweek 2018

Humanitas DMH vindt deelname aan de Prokkelweek heel belangrijk. Zo kunnen onze cliënten een kijkje in de keuken nemen bij andere bedrijven, maar leren organisaties ook de kwaliteiten van onze cliënten kennen!

Een terugblik op een fantastische week

Het zit er weer op: de Prokkelweek 2018. Ook dit jaar was de ProkkelSterrenslag de officiële kick-off. Bijna 70 teams verzamelden zich bij sportcentrum Olympos in Utrecht. Ook wij waren goed vertegenwoordigd en met maar liefst 7 teams gingen we de strijd aan. Gehuld in sportieve outfits en met een flinke dosis motivatie waren alle deelnemers in topvorm. De dag was erg geslaagd en alle deelnemers werden benoemd tot winnaar. Super gedaan!

Er ontstonden interessante gesprekken tussen jongeren en bewaarders

Op woensdag werd er gekookt door bewoners van de Edisonstraat in Ede. In Resto van Harte bereidden zij een heerlijk menu bestaande uit een koude Spaanse soep, Chili con carne en een flame. 36 gasten waaronder buurtbewoners, collega’s van Humanitas DMH en zorginstelling Careander schoven aan om te genieten van dit culinaire hoogstandje. Het resultaat was fantastisch en de gasten hebben gesmuld.

Ook de Drechtsteden hebben dit jaar weer een bijdrage geleverd aan de Prokkelweek. Op donderdag werden jongeren met een licht verstandelijke beperking rondgeleid door de verschillende afdelingen binnen de Penitentiaire inrichting in Dordrecht. Er ontstonden interessante gesprekken tussen jongeren en bewaarders tijdens een tafelgesprek. Tijdens de lunch kregen de jongeren de mogelijkheid om opgesloten te worden in een cel en daar hun maaltijd te nuttigen. Erg spannend! Op deze manier kregen zij een realistisch beeld van hoe het er daar aan toe gaat.

Al met al was het weer een zeer geslaagde Prokkelweek

Traditiegetrouw sloten we de Prokkelweek af in Amersfoort. Alle cliënten die mee hebben gedaan ontvingen een certificaat in het gemeentehuis van Amersfoort. Onder het genot van een drankje en een hapje werden de certificaten aangeboden vanuit de gemeente. Ook voor de deelnemende bedrijven was er een certificaat als dank voor de Prokkelervaring. Al met al was het weer een zeer geslaagde Prokkelweek! Een week waarin waardevolle gesprekken zijn gevoerd, er veel plezier is gemaakt en herinneringen voor het leven zijn ontstaan. Op naar de Prokkelweek 2019!