In gesprek met...

Het Zamen is een eigen, geborgen plek in een groot gebouw vol reguliere ouderenzorg van stichting Eykenburg en Humanitas DMH biedt zorg aan 31 senioren met een licht tot matige verstandelijke beperking. Er is de mogelijkheid om naar de dagbesteding toe te gaan voor verschillende activiteiten. Carlo is coördinator dagbesteding en vertelde ons over een van de activiteiten; ‘In gesprek met…’.

In gesprek met...

In gesprek met ceremoniemeester Hanke

Hanke van ‘Fier het Leven’ is voor deze activiteit naar ‘Het Zamen’ gekomen om te praten over haar werk als ceremoniemeester. Zij vertelde hoe een dag van een bruiloft eruit ziet en wat haar taken als ceremoniemeester zijn. Onze dagbestedingsruimte was versiert met bruidskleding en een begeleider had zelfs zijn eigen trouwalbum meegenomen ter illustratie. Cliënten kregen de ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Hanke. Na afloop van het gesprek was er tijd voor een modeshow en werden er voor de grap twee cliënten zogenaamd met elkaar in de echt verbonden.

Dagbesteding bij Het Ooievaarsnest

Dagbesteding ‘Het Ooievaarsnest’ organiseert vaker dit soort activiteiten bij ‘het Zamen’. In het kader van de activiteit ‘In gesprek met…’ zullen we de komende maanden nog meer bijzondere sprekers en activiteiten voorbij zien komen. Onze cliënten kunnen alle vragen stellen die ze hebben over het onderwerp van gesprek. Zo verwachten we de komende maanden nog sprekers van de brandweer, de politie en de slagersvakschool. We hopen natuurlijk op deze manier onze cliënten de kans te geven om meer te weten te komen over verschillende beroepen. Onze cliënten genieten van deze gesprekken en activiteiten.