Interview LVB Xperience op het Jaarcongres LVB

Op 15 september organiseerde Logacom het 11e Jaarcongres LVB met aandacht voor LVB. Onze collega's Jochem (trajectcoördinator) en Tobias (organisatie adviseur) werden op deze dag geïnterviewd over de LVB Xperience.

Interview LVB Xperience op het Jaarcongres LVB

LVB Xperience

Wat doe je in een onbekende omgeving, waar je niet goed begrijpt wat ze van je willen? Je wordt lacherig. Voelt je opgelaten. Of zegt niets meer, trekt je terug en loopt weg. Welkom in de wereld van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). In de LVB Xperience van Humanitas DMH kunnen deelnemers een dagdeel lang de wereld van LVB’ers ervaren.

  • Op het jaarcongres LVB zullen onze collega’s Tobias en Jochem geïnterviewd worden over de LVB Xperience.

Jaarcongres LVB | 15 September

Jongeren met een LVB (IQ tussen 50 en 85) die 18 worden, moeten van de ene op de andere dag begrijpen wat de wereld van ze wil. Een wereld die voor volwassenen zonder LVB vaak al complex genoeg is. Hoe krijg je als hulpverlener inzicht in deze complexe problematiek? Op welke wijze begeleid en behandel je mensen met een LVB die met deze problemen te kampen hebben? Het 11e Jaarcongres LVB brengt ervaring, kennis en inzicht van de mogelijkheden bij elkaar voor betere hulpverlening aan deze kwetsbare groep.

Publicatie Sozio: 'Je ziet me niet, ik (lv)ben er wel'

Sozio is het vakblad voor sociale professionals en het sociale domein. Het artikel 'Je ziet me niet, ik (lv)ben er wel' is een pleidooi voor het inzetten van ervaringsgericht leren bij professionals om zich, met behulp van hun eigen ervaring, meer bewust te zijn van het leven met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het artikel is geschreven door onze collega Tobias Nieveld (organisatieadviseur). Hij is opgeleid als Humanisticus en beeldend kunstenaar en is mede initiator en ontwerper van de LVB Xperience. Het vakblad zal half september uitkomen.