Zilveren Prokkel voor Humanitas DMH

In de categorie ‘Innovatief’ ontvingen wij afgelopen vrijdag een Zilveren Prokkel voor de activiteit ‘3 Gangenmenu met de kookapp’. Bij deze activiteit, hebben studenten van het Dulon College samen met cliënten van Humanitas DMH een 3-gangendiner gemaakt aan de hand van de Kook app die Humanitas DMH heeft ontwikkeld. De Gouden en Zilveren Prokkels zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe door mee te doen aan de Prokkelweek een bijdrage kan worden geleverd aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving.

Zilveren Prokkel voor Humanitas DMH

'Prokkelweek, een terugkerende en belangrijke week voor de verstandelijk gehandicaptenzorg'

De Prokkelweek vraagt aandacht voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Het is vanzelfsprekend dat er het hele jaar door ‘geprokkeld’ wordt, maar één week in het jaar staan daar de schijnwerpers op. Steeds meer mensen gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie. De samenleving is van ons allemaal; de Prokkelweek draagt daaraan haar steentje bij.

'De kwaliteit van de activiteiten ligt hoog'

Wat volgens de jury opvalt is de kwaliteit van de activiteiten. Er komt steeds meer diepgang in de ontmoeting. Er wordt meer nagedacht over wat men graag wil en hoe de Prokkelweek daarvoor gebruikt kan worden. En dat heeft ook gevolgen ná de Prokkelweek. Dus niet alleen die ene activiteit in de Prokkelweek, maar er ontstaat echte verandering. En dat heeft ook de rest van het jaar effect. Daarom is die Prokkelweek ontzettend belangrijk. Het is een moment dat aanzet tot nadenken. Zowel bij mensen met een verstandelijke beperking als bij anderen. Verder vindt de jury het goed te zien dat mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker het voortouw nemen. Zij gebruiken de Prokkelweek om dingen te leren. Laten zien wat mensen kunnen en dat dat als normaal wordt gezien, daar gaat het om.