Begeleid wonen Atje Keulen-Deelstrastraat Almere

Dé plek om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij

Je wilt met twee benen in de maatschappij staan. Je bent gemotiveerd om je dag een zinvolle invulling te geven om zo een bijdrage te leveren aan de samenleving. Maar het lukt je niet om dat zelfstandig te doen. Je hebt hier ondersteuning of begeleiding en behandeling bij nodig. In onze nieuwe locatie in Almere, in de buurt Olympiakwartier Oost bieden wij woonplekken aan. Wij vinden eigen regie en ondersteuning op maat belangrijk. De bewoner krijgt een eigen appartement op de derde verdieping, dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. Daarnaast is er een multifunctionele ruimte waar bewoners in afstemming met de begeleiding gebruik van kunnen maken. Wij bieden begeleiding op alle leefgebieden zoals het huishouden, persoonlijke verzorging, dag invulling en emotioneel welzijn. Het is mogelijk om activiteiten te ondernemen met de andere bewoners. Zoals samen eten, koffiedrinken, sporten en het samen doorbrengen van vrije tijd.

Onder de etage met 17 appartementen op de derde verdieping voor begeleid wonen, start Humanitas DMH op de tweede verdieping ook een Homerunhuis waar nog eens 17 jongeren een traject starten met als doel in de toekomst zelfstandig te kunnen wonen.

In het kort

Voor wie?

  • Voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking.
  • Met beschikking VG6 (inclusief behandeling) en een beschikking Beschermd Wonen (of andere passende financiering).
  • Je vindt eigen regie belangrijk, je houdt van bedrijvigheid en wilt graag deelnemen aan de samenleving.
  • 24-uurs begeleiding met oog voor eigen regie.

Locatievoorzieningen

  • 17 mooie, nieuwe appartementen op de derde verdieping met eigen keuken, badkamer en toilet. Gemeenschappelijke multifunctionele ruimte.
  • Geheel nieuw pand in een levendige wijk. Vlakbij bus- en treinstation. In de directe omgeving wordt een winkelcentrum gebouwd.

Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Zij kunnen 24/7 bij ons terecht. Onze begeleiding is aangepast aan de mate van zelfstandigheid en daginvulling, met veel oog voor eigen regie. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Jan Willem
Coördinator Begeleid Wonen

Homerunhuis Almere

Op de tweede etage van het nieuwbouwpand aan de Atje Keulen-Deelstrastraat bevindt zich straks het Humanitas DMH Homerunhuis. Hier werken 17 jongeren met een LVB in een begeleidingstraject van een paar jaar toe naar zelfstandig wonen.

Homerunhuis Almere