Begeleid wonen Dordrecht

Zo zelfstandig mogelijk wonen mét begeleiding

Je bent gemotiveerd om je dag zinvol in te vullen en je wilt graag je bijdrage leveren aan de samenleving. Maar het lukt je niet om dat zelfstandig te doen. Je hebt hier ondersteuning of begeleiding bij nodig. En je houdt graag zoveel mogelijk eigen regie op je leven. Onze woonlocatie aan de Leerparkpromenade is dé plek voor (jonge) mensen tot 40 jaar om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

De woonlocatie bevindt zich in een uniek gebied vlakbij het oude centrum van Dordrecht waar gemeente, scholen, (maatschappelijke) organisaties, woningcorporaties en bedrijven samen werken, leren, ontmoeten en verbinden. Als bewoner krijg je een eigen twee-kamerappartement dat aan alle eisen van deze tijd voldoet in een galerijflat met nog 16 andere appartementen. Het ruime appartement heeft een aparte slaapkamer, een woonkamer met keuken en badkamer. Ook is er een aparte bergruimte aanwezig waar naar wens een washok gecreëerd kan worden.

Wij bieden begeleiding bij het huishouden, persoonlijke verzorging, daginvulling en emotioneel welzijn. Het is mogelijk om activiteiten te ondernemen met de andere bewoners. Zoals samen eten, koffie drinken, sporten en het samen doorbrengen van vrije tijd.

Voor wie?

  • Voor mensen van 18 tot 40 jaar met een licht verstandelijke beperking.
  • Met beschikking WLZ vanaf VG3

Locatievoorzieningen

  • Ruime twee-kamerappartementen met eigen douche, keuken en aparte bergruimte.
  • Met gemeenschappelijke ruimte voor samen koken en eten.
  • Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau