Begeleid wonen Evertsenstraat Den Bosch

Dé plek om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij

Je staat met twee benen in de maatschappij. Je bent gemotiveerd om je dag zinvol in te vullen en je wilt graag je bijdrage leveren aan de samenleving. Maar het lukt je niet om dat zelfstandig te doen. Je hebt hier ondersteuning of begeleiding bij nodig. Maar je houdt graag zoveel mogelijk eigen regie op je leven.

Wij bieden een woonlocatie midden in de wijk, op loopafstand van de Helftheuvel, vlakbij het Engelenmeer. De bewoner krijgt een eigen appartement dat aan alle eisen van deze tijd voldoet op de begane grond in een gerenoveerd pand met nog 10 andere appartementen. Naast een gemeenschappelijk buitenterrein is er een gezamenlijke multifunctionele ruimte waar bewoners in afstemming met de begeleiding gebruik van kunnen maken. Wij bieden begeleiding bij het huishouden, persoonlijke verzorging, daginvulling en emotioneel welzijn. Het is mogelijk om activiteiten te ondernemen met de andere bewoners. Zoals samen eten, koffie drinken, sporten en het samen doorbrengen van vrije tijd.

De appartementen zijn niet levensloopbestendig; de woonruimtes kunnen niet aangepast worden aan lichamelijke gebreken. Bovendien wordt het pand gedeeld met het Homerunhuis, wat betekent dat er veel bedrijvigheid in en om de woning is.

Voor wie?

  • Voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking.
  • Met beschikking VG3, VG4 of VG6 en een beschikking Beschermd Wonen (of andere passende financiering).
  • Je vindt eigen regie belangrijk, je houdt van bedrijvigheid en wilt graag deelnemen aan de samenleving.
  • 24-uurs begeleiding met oog voor eigen regie.

Locatievoorzieningen

  • 11 mooie, nieuwe appartementen met eigen keuken, badkamer en toilet.
  • De appartementen zijn niet levensloopbestendig.
  • Gemeenschappelijk buitenterrein en een multifunctionele ruimte.
  • Geheel vernieuwd pand midden in de wijk.
24/7 begeleiding met veel oog voor eigen regie

“Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Zij kunnen 24/7 bij ons terecht. Onze begeleiding is aangepast aan de mate van zelfstandigheid en daginvulling, met veel oog voor eigen regie. Dat kan voor iedereen anders zijn.”

Taco
coördinator

Homerunhuis Den Bosch

Op de eerste etage van het pand aan de Evertsenstraat bevindt zich het Homerunhuis. Hier werken 13 jongeren met een LVB in een begeleidingstraject van een paar jaar toe naar zelfstandig wonen.

Homerunhuis Den Bosch