Bewoners in beweging

Een aantal bewoners komt steeds meer op leeftijd – een aanzienlijk deel woont hier al vanaf de start in 1998. Daarom staan er ook een kleine trampoline en een ‘voet-/handfietsje’, en wordt er twee keer in de week gewandeld. Onlangs is bovendien ‘indicatie met behandeling’ ingevoerd, waarin de gedragsdeskundige, fysiotherapeut, AVG-arts en SOG-arts een grote rol spelen. Zo kunnen we beter en sneller antwoord geven op zorgvragen.

Een dag op de Concertweg

Ieder heeft zijn eigen appartement, maar via de centrale hal zijn ze zó bij de begeleiding, die 24 uur aanwezig is. Binnen die zelfstandigheid is een vrij vaste structuur aanwezig. Iedereen staat rond 7.30 uur op en vertrekt om 9.15 uur naar de dagbesteding – bij Aksent of een andere zorgaanbieder. Vanaf 15.30 uur druppelen de bewoners weer binnen voor koffie of thee in de gezamenlijke woonkamer. Daarna is er tijd voor hobby’s en andere vrijetijdsbesteding in het eigen appartement en om 18.00 uur is het etenstijd. Er zijn vaste kookclubjes van 2 à 3 bewoners die een lekkere én gezonde maaltijd bereiden. En na de koffie is er GTST.

De saamhorigheid is hier groot. Veel bewoners kennen elkaar al jaren, zo niet decennia. En ze doen veel leuke dingen. Er worden vrouwenavonden georganiseerd met bijvoorbeeld een bonbonworkshop of lekker uit eten. Mannenavonden met een actiefilm in de bioscoop. Eén keer in de maand is er bingo. En twee keer in de week wordt er gewandeld: de ene keer een kort rondje voor iedereen die wil en de andere keer een groter rondje waaraan vooral de mannen meedoen.

Liggen er feestdagen in het verschiet? Dan helpt iedereen spontaan mee met versieren. De bewoners maken er graag iets leuks van!

Ik hoef hier voorlopig niet weg

‘Ik vind het allemaal hartstikke leuk! De sfeer. De begeleiding. Helmy ken ik al 20 jaar. We zijn er allebei al vanaf het begin. En allemaal gaan we goed met elkaar om. Ik vind het heel leuk om te koken voor iedereen. Morgen mag ik weer met mijn kookclubje. We gaan nasi maken. Overdag ben ik bij Aksent. Twee dagen in de drukkerij en twee dagen op het servicebureau. Daar krijg ik allerlei opdrachten. Op maandag ben ik vrij. Dan ga ik sporten: fysio en zwemmen, heel leuk en goed voor de beweging. En vaak ook naar mijn ouders. Als het mooi weer is, ga ik lekker naar buiten in mijn tuin. Dan blijf je niet binnen zitten! Het is hier prima wonen. Ik hoef hier voorlopig niet weg!’

Marjoleine (41)
Bewoner

Voor wie?

  • Voor bewoners met ZZP VG3 t/m VG6.

Locatievoorzieningen

  • 15 appartementen/studio’s met eigen voordeur, woonkamer met keukenblok en badkamer
  • Verdeeld over twee woonlagen, met lift.
  • Gemeenschappelijke binnenplaats, huiskamer en keuken.
  • 24-uurs begeleiding met slaapdienst.
Mijn complimenten voor het team

‘Toen mijn vader nog een supermarkt had, werkte Arnold op de zuivelafdeling. Daar was hij heel gedreven in. Toen de winkel werd verkocht, stopte het werk en vooral de sociale contacten. Aan de Concertweg werd net een locatie van Humanitas DMH gebouwd. Dat was een goede oplossing: Arnold heeft het er prima naar zijn zin. Aksent zorgt dat hij lekker bezig blijft. Dit jaar tobt hij met zijn gezondheid, maar daarvoor was hij een fanatiek koerier. En hij kan het goed vinden met de begeleiding. Net als ik overigens: mijn complimenten voor het vaste team! Zeker gezien de hoge werkdruk. Het zou goed zijn als er meer vaste krachten waren. Meer vrijwilligers ook, zodat er meer activiteiten kunnen worden gedaan met de cliënten. En een maatje voor Arnold, dat zou fijn zijn.’

Astrid
Zus van Arnold

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau