Bewoners in beweging

Een aantal bewoners komt steeds meer op leeftijd – een aanzienlijk deel woont hier al vanaf de start in 1998. Daarom vinden we bewegen en gezond eten heel belangrijk. Samen met de bewoner maken we een beweegplan. Er wordt regelmatig gewandeld en sommige bewoners sporten als hobby. Er is een multidisciplinair team aanwezig met bijvoorbeeld een fysiotherapeut en gedragsdeskundige. Zo kunnen we snel antwoord geven op zorgvragen als dat nodig is.

Een dag op de Concertweg

Ieder heeft zijn eigen appartement, maar via de centrale hal zijn ze zó bij de begeleiding, die 24 uur aanwezig is. Binnen die zelfstandigheid is een vrij vaste structuur aanwezig. Iedereen staat rond 7.30 uur op en veel bewoners vertrekken om 9.15 uur naar de dagbesteding. Dagbesteding vinden we belangrijk bij de Concertweg. Het geeft bewoners structuur en een sociaal netwerk. De één gaat iedere dag naar werk, de ander doet dat parttime. Vanaf 15.30 uur druppelen de bewoners weer binnen. Als ze zin hebben in koffie of thee komen ze gezellig langs in de gezamenlijke woonkeuken en spreken we de dag met elkaar door. Maar even bijkomen in het eigen appartement is ook goed. Om 18.00 uur is het etenstijd. Sommige bewoners eten met een eigen clubje, maar ook dat is naar behoefte van de bewoner. Wil je liever in je eigen appartement eten dan kan dat ook. Dan haal je je maaltijd af bij de begeleiding.

De saamhorigheid is hier groot. Veel bewoners kennen elkaar al jaren, zo niet decennia. En ze doen veel leuke dingen. In het weekend wordt er uitgebreid geluncht samen met de begeleiding. Gezellig een gekookt eitje of een lekkere tosti. Regelmatig wordt er een potje bingo gespeeld of wordt er gesjoeld. Rond de feestdagen bedenkt de begeleiding speciale activiteiten. Rond Sinterklaas bakken we bijvoorbeeld pepernoten en met Pasen is er een uitgebreide paasbrunch. En dan vergeten we bijna de jaarlijkse barbecue die inmiddels een echte traditie is geworden!

Ik hoef hier voorlopig niet weg

‘Ik vind het allemaal hartstikke leuk! De sfeer. De begeleiding. Helmy ken ik al 20 jaar. We zijn er allebei al vanaf het begin. En allemaal gaan we goed met elkaar om. Ik vind het heel leuk om te koken voor iedereen. Morgen mag ik weer met mijn kookclubje. We gaan nasi maken. Overdag ga ik naar de dagbesteding van GoodFood, dat is een cateringbedrijf. Op maandag ben ik vrij. Dan ga ik sporten: fysio en zwemmen, heel leuk en goed voor de beweging. En vaak ook naar mijn ouders. Als het mooi weer is, ga ik lekker naar buiten in mijn tuin. Dan blijf je niet binnen zitten! Het is hier prima wonen. Ik hoef hier voorlopig niet weg!’

Marjoleine (41)
Bewoner

Voor wie?

  • Voor bewoners met ZZP VG3 t/m VG6.

Locatievoorzieningen

  • 19 appartementen/studio’s met eigen voordeur, woonkamer met keukenblok en badkamer
  • Verdeeld over twee woonlagen, met lift.
  • Gemeenschappelijke binnenplaats en woonkeuken.
  • 24-uurs begeleiding met slaapdienst.
Mijn complimenten voor het team

‘Toen mijn vader nog een supermarkt had, werkte mijn broer Arnold op de zuivelafdeling. Daar was hij heel gedreven in. Toen de winkel werd verkocht, stopte het werk en vooral de sociale contacten. Aan de Concertweg werd net een locatie van Humanitas DMH gebouwd. Dat was een hele goede oplossing en een mooie stap naar zo zelfstandig mogelijk wonen met hulp van de begeleiding. Arnold heeft het er tot aan zijn overlijden in 2020 prima naar zijn zin gehad. Zowel op de Concertweg als bij de dagbesteding in Aksent. Het is belangrijk dat er een vast team is en ik waardeer het werk van de begeleiders dan ook enorm! Zelf heb ik ook altijd mijn steentje bijgedragen aan het leven van Arnold en de overige bewoners. Daardoor heb ik een hechte band opgebouwd met de bewoners en ben ik ook na het overlijden van Arnold met veel plezier als vrijwilliger betrokken bij allerlei activiteiten zoals een wekelijkse wandelgroep. Daarnaast ben ik secretaris van de verwantenraad, een enthousiaste groep met zeer betrokken verwanten. Samen met het team heeft de verwantenraad op regelmatige basis een overleg. Het is ook fijn dat Arnold ieder jaar wordt herdacht. Dan trakteren we op appeltaart. In de binnentuin hebben de bewoners ter herinnering aan Arnold een appelboom geplaatst. Ook dat is de Concertweg.’

Astrid
Zus van Arnold

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau