De Dorenborch

Een dag op de Dorenborch

Alle appartementen zijn ruim, met hoge ramen. De gangen zijn breed, ook met hoge raampartijen. Op de begane grond vind je een grote lichte kantine waar rond lunchtijd bewoners van alle zorginstanties uit de toren aanschuiven. Iedereen is hier de hele dag door welkom voor een kopje koffie of een broodje.

De dagen verlopen op de Dorenborch bijna elke dag hetzelfde. De ouderen houden hier van voorspelbaarheid en rust. Zorg en verpleging wordt liefdevol verleend. Tegelijk gaat deze locatie wel met z’n tijd mee. Zo innoveert Humanitas DMH hier met onder andere dierenrobots en is steeds op zoek naar hulpmiddelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Behoud van vaardigheden is belangrijk: de begeleiding neemt zo min mogelijk van cliënten over.

Naast de verzorging biedt begeleiding clienten dagelijks gesprekken en ondersteuning bij activiteiten.
Meerdere cliënten gaan naar dagbesteding in de omgeving, anderen hebben een daginvulling op de locatie zelf.

Twee keer per week komt er bovendien een stagiair psychomotorische therapie (PMT), die bewegingsoefeningen doet met cliënten. Omdat in het gebouw zoveel andere zorginstanties zitten, is er een groot aanbod aan activiteiten. Van bingo tot wandelclub of koersbal: de cliënten hebben keuze genoeg.

De Dorenborch heeft twee ruime huiskamers. Cliënten komen hier graag, vooral voor de koffiemomenten en het avondeten. In het weekend staat er voor de bewoners in de huiskamers bovendien frisdrank en chips klaar. Dat maakt de vrijdag- en zaterdagavond vaak een stuk drukker dan andere dagen. Tv aan en gezellig samen kijken maar!

'Mijn eigen huisje'

‘Toen ik hier 5 jaar geleden voor het eerst kwam, vond ik het doodeng. Maar na ongeveer een maand was ik gewend. Nu geniet ik. Mijn appartement is heel ruim en licht. Ik heb mijn twee katjes om te knuffelen. Als ik minder lekker in mijn vel zit en ik bel de begeleiding, zijn ze er binnen 5 minuten. Heeft het niet heel veel spoed, dan bedenken we samen wat ik kan doen in de tijd tot ze er zijn. Bijvoorbeeld even muziek luisteren. Wat ik zo fijn vind is dat ik mijn eigen huisje heb. De begeleiding is er tegelijk wel en niet – het zit tussen een instelling en ambulant wonen in. Ook kies ik zelf of ik mee-eet of niet. Op sommige dagen haal ik toch liever mijn avondmaaltijd bij de slager in de buurt. In de toekomst wil ik misschien wel met mijn vriend samenwonen. Die woont in Winterswijk. Maar nu vind ik het heerlijk zo. Ja, ik heb mijn doel hier bereikt: zelfstandigheid.’

Coby (50)
Bewoonster

Markante en ruime torenflat uit 2011, met diverse zorginstanties in één complex.

Markante en ruime torenflat uit 2011, met diverse zorginstanties in één complex.

Twee keer per week komen stagiaires psychomotorische therapie om bewegingsoefeningen te doen met bewoners

Twee keer per week komen stagiaires psychomotorische therapie om bewegingsoefeningen te doen met bewoners

Twee ruime gemeenschappelijke huiskamers

Twee ruime gemeenschappelijke huiskamers

24-uurs begeleiding

24-uurs begeleiding

Voor permanent wonen, met begeleiding bij zo zelfstandig mogelijk leven.

Voor permanent wonen, met begeleiding bij zo zelfstandig mogelijk leven.

Voor wie?

  • Ouderen (50+ jaar) met een verstandelijke beperking
  • Met indicatie VG4, VG5, VG6 en VG8.

Locatievoorzieningen

  • 24 uurs begeleiding voor 20 appartementen op de eerste verdieping.
  • Twee ruime huiskamers
  • Veel activiteiten, binnen de locatie en daarbuiten samen met andere zorgorganisaties.
  • In het gebouw zijn vele voorzieningen, o.a. een huisartsenpraktijk, apotheek, kapper, winkeltje, restaurant.

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens Centraal Bureau