Een mooie mix van jong en oud

In Het Horseler wonen 16 mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek zoals autisme of schizofrenie. Een mooie mix van jong en oud, van twintigers tot zeventigers. Wat ze bindt: de wens zelfstandig te wonen. De appartementen zijn ruim, voorzien van een aparte slaap- en badkamer en de woonkamer is voorzien van een keuken. Alle appartementen hebben een buitenruimte: een tuin op de begane grond of een balkon voor de hoger gelegen appartementen.

Een dag bij Het Horseler

Sommige bewoners starten de dag zelf op, anderen krijgen hulp bij het opstarten van de dag. Alleen als het nodig is, trouwens. Als een bewoner het zelf kan, doen ze het ook zelf. De meeste bewoners gaan naar hun dagbesteding of werk en een aantal blijft thuis. Aan het eind van de werkdag is er een gezamenlijk koffiemoment voor wie dat wil. Op woensdag, zaterdag en zondag wordt er in de ontmoetingsruimte gezamenlijk gekookt en gegeten.

Na het eten is er tijd voor ontspanning en inspanning. Elke bewoner heeft zijn eigen invulling van de dag of avond. In de weekenden organiseren wij activiteiten. Ook is er ruimte voor persoonlijke begeleiding, afspraken met familie of om simpelweg van de rust en zelfstandigheid te genieten in het eigen appartement.

Ik wil graag zelfstandig wonen

‘Ik woon hier sinds januari 2020. Ik ben hier komen wonen omdat ik een begeleid wonen plek zocht. Mijn doel is om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen. Ik ben dol op voetballen en ik werk in een houtzagerij. Dat doe ik vijf dagen in de week. In mijn vrije tijd game ik graag en ben ik vaak buiten. Pluspunt van het wonen hier is dat de begeleiding altijd beschikbaar is.’

Stefano (21)
Bewoner

Voor wie?

  • Voor volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek
  • Met een indicatie VG 3 tot 6

Locatievoorzieningen

  • Ruime, lichte appartementen met slaapkamer, badkamer en open keukenblok in de woonkamer
  • Alle appartementen hebben een balkon of tuin
  • Gezamenlijke ontmoetingsruimte met keuken
  • In het pand is een lift

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Cliëntservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau