Een dag op Het Zamen

De bewoners zijn vroeg wakker. Vanaf een uur of zeven worden de eersten geholpen met persoonlijke verzorging, en krijgen ze medicijnen. Per woongroep is er een gezamenlijk ontbijt in de huiskamer. Ondertussen worden er volop praatjes gemaakt. Hoe de nacht was, wat de plannen voor de dag zijn. Vanaf een uur of tien start een groepsactiviteit zoals zitvoetbal, knutselen of een bezoek aan de kinderboerderij. Vrijwel iedereen doet mee. Logisch, want veel activiteiten bedenken de bewoners zelf.

De lunch vindt weer plaats in de huiskamer, waarna er gerust wordt. In de middag is er ruimte voor individuele activiteiten, zoals het maken van een levensboek, bewegingsoefeningen of wandelen. Rond een uur of vier zit vrijwel iedereen weer in de huiskamer de dag te bespreken. Daar treft de begeleiding dan ook al voorbereidingen voor het avondmaal – op verzoek meestal Hollandse pot – waar veel bewoners graag bij komen zitten of aan meehelpen. Soms schuift bezoek gezellig mee aan tafel.

Na het eten kunnen bewoners de rust van hun eigen appartement opzoeken of nog even wandelen. Maar de meesten blijven in de huiskamer TV kijken of spelletjes spelen. Het gaat er gemoedelijk aan toe, er wordt veel gelachen, en de leiding speelt graag een potje Rummikub mee. Ondertussen houden we goed in de gaten dat ieder voldoende rust en structuur vindt.

Thee drinken met m’n verloofde

‘Het is hier leuk wonen. Weet je waarom? Ik heb hier m’n eigen plek. Daar ben ik als ik behoefte heb aan rust. Als ik zin heb in gezelligheid, ga ik naar de gezamenlijke woonkamer. Daar is altijd wat te doen. Soms zijn er zelfs feestjes! Ik sta vaak gezellig bij het koken te kijken. Ook ga ik regelmatig thee drinken met m’n verloofde. Die woont ook hier bij Humanitas. M’n bejaarde moeder woont ook in dit pand, niet bij Humanitas DMH, maar bij Eykenburg. Ze komt vaak langs. Dat vind ik heel gezellig.’

Bas
Bewoner

Voor permanent en levensbestendig wonen.

Voor permanent en levensbestendig wonen.

Ook reguliere ouderenzorg en aanverwante diensten zijn in het pand gevestigd.

Ook reguliere ouderenzorg en aanverwante diensten zijn in het pand gevestigd.

Vlakbij het centrum van Den Haag.

Vlakbij het centrum van Den Haag.

Mogelijkheden voor interne dagbesteding.

Mogelijkheden voor interne dagbesteding.

Kleine groepen, gezellig huiselijke sfeer.

Kleine groepen, gezellig huiselijke sfeer.

Voor wie?

  • Voor licht tot matig verstandelijk beperkte ouderen
  • Voor mensen met een indicatie VG4 of hoger.

Locatievoorzieningen

  • 12 studio’s (voor behandeling van psychische/lichamelijke aandoeningen) en 12 tweekamerappartementen
  • De studio of het appartement is volledig te personaliseren
  • Roken op de kamer toegestaan
  • Inpandige faciliteiten: huisarts, winkeltje, restaurant, mondprothesecentrum, kapper, sportschool, rouwcentrum, pendeldienst naar supermarkt.
  • Samenwerking met onder meer Haeghegroep voor sociale werkplekken en Middin voor dagbesteding.
Een prettige plek om rustig oud te worden

‘Het Zamen is een groots opgezet gloednieuw pand, voorzien van alle comfort. De aanvankelijke onwennigheid en ongezelligheid heeft plaats gemaakt voor groen, zitjes en voorzieningen. De kleine woongroepen zijn overzichtelijk en knus. Daar voelt mijn broer zich geborgen. De begeleiding is van hoog niveau en menselijk. Die respectvolle hulp, bijvoorbeeld bij persoonlijke verzorging, was voor hem een verademing. Hij bloeide ervan op. In de woongroep vindt hij reuring. En wordt het te druk, dan trekt hij zich terug in zijn eigen appartement. Al met al een prettige plek om rustig oud te worden.’

Meneer Bal
Broer van bewoner

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau