Ida Gerhardtlaan

Een dag op de Ida Gerhardtlaan

Zowel jong als oud voelt zich thuis aan de Ida Gerhardtlaan. De jongste is begin 20; de oudste begin 70. Het is een gemengde groep die elkaar helpt en aanvult. Iedereen heeft zo zijn eigen behoefte en dagbesteding. De een maakt zich ‘s ochtends klaar om te gaan werken, de ander om naar de dagbesteding te gaan. Na het ontbijt wordt iedereen opgehaald door de taxi.

Weer thuis is er even tijd voor ontspanning en zelf je eten klaarmaken of samen koken. Je kunt kiezen of je in je eigen appartement wilt eten of aan de eettafel aanschuift in de gezellige gezamenlijke ruimte. Samen de tafel dekken hoort er bij. De cliënten denken mee met het maken van het weekmenu wat wekelijks opgesteld wordt door de huishoudelijk medewerkers.

Na het eten staat er bijna elke dag iets op het programma; van een spelletje doen tot deelnemen aan een van de vele clubs die in Veenendaal beschikbaar zijn, zoals dansen, muziek en sporten. Heb je begeleiding nodig bij het leggen van contact of het regelen van vervoer naar de club, dan krijg je ondersteuning. De thuisblijvers kunnen zich terugtrekken in hun eigen appartement om TV te kijken, muziek te luisteren of bezoek te ontvangen. Daarnaast is er in de avond ruimte voor contactmomenten, waarbij de bewoners ondersteuning kunnen krijgen van de begeleiding. Net waar de zorgvraag ligt van de cliënt.

Ik zit helemaal op m’n plekje

‘Ik ben Marieke. Ik ben 42 jaar en heb het syndroom van Down. Ik heb een eigen keuken en een eigen badkamer en slaapkamer. Ik doe eigenlijk van alles, een beetje hobby’en. Mijn kamer is heel mooi en vrolijk. Ik moest wel wennen na de verhuizing omdat er nieuwe begeleiders zijn. Maar ik zit helemaal op mijn plekje. Ik werk in het theater en bij ‘Ups & Downies’ in de horeca. Mijn moeder en zus komen dan weleens langs. Dat werk vind ik het leukste om te doen.’

Marieke 42
Bewoonster

'Mijn vriendin woont ook op deze woonlocatie'

‘Het wonen bevalt hier prima, maar ik heb ook geen andere keuze. Ik vind het wel jammer. Ik woonde voorheen veel groter, dus dit is even wennen. Ik woonde toen samen met mijn vriendin maar ik had meer hulp nodig, daarom ben ik nu hier. Mijn vriendin woont gelukkig ook op deze woonlocatie. Ik ga naar de Boogh, dat is een dagcentrum. Ik kan helaas niet meer alleen de straat op. Ik praat heel makkelijk maar denken kan ik niet meer. Als mensen meer vragen gaan stellen loop ik vast. Ik word overschat. En dat is heel moeilijk omdat ik me ervan bewust ben. Ik ben 14 jaar gezond geweest en heb een ongeluk gehad waardoor ik in een coma terecht kwam. Iedereen heeft zijn eigen visie en ik vind het daarom heel moeilijk om het erover te hebben met mensen omdat je nooit weet hoe ze reageren. De begeleiding hier is echt heel fijn. Als ik een vraag heb, regelen ze het gelijk. Ik mag ook niet klagen over de woonruimte, het is dan wel kleiner dan ik gewend ben, maar wel heel fijn en overzichtelijk. Ik ga met de begeleiders ook regelmatig naar het winkelcentrum om de hoek.”

Peter 59
Bewoner

19 comfortabele appartementen en 13 studio’s, alle met een eigen balkon

19 comfortabele appartementen en 13 studio’s, alle met een eigen balkon

Een gezellig ingerichte gemeenschappelijke woonkamer op beide verdiepingen

Een gezellig ingerichte gemeenschappelijke woonkamer op beide verdiepingen

Een ruimte om gezamenlijk te koken

Een ruimte om gezamenlijk te koken

Alle ruimte voor eigen smaak en inrichting

Alle ruimte voor eigen smaak en inrichting

Midden in Veenendaal waar veel activiteiten te vinden zijn

Midden in Veenendaal waar veel activiteiten te vinden zijn

Voor wie:

  • Voor volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Met een indicatie VG 3 t/m VG 6

Locatievoorzieningen:

  • Iedere cliënt heeft een eigen studio of appartement met balkon

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau