Ouderinitiatief Ida Gerhardtlaan

Een dag op de Ida Gerhardtlaan

In april 2022 zijn de de Zevensprong en Onze Nieuwe Weg samengegaan in de Ida Gerhardtlaan. Een prachtig nieuw appartementencomplex waar 32 bewoners van Humanitas DMH op de eerste en tweede verdieping hun intrek hebben genomen.

Iedereen op Ida Gerhardtlaan heeft dagbesteding, variërend van licht productiewerk, creatief bezig zijn, koffiezetten en soepballetjes draaien tot meer belevingsgerichte activiteiten bij een zwaardere beperking.

Weer thuis is er even tijd voor ontspanning, meehelpen bij het huishouden volgens het takenbord, koken, tafeldekken en samen eten. Op zaterdag stellen de bewoners samen de menulijst op voor de komende week. Na het eten staat er bijna elke dag iets op het programma. Op maandag is er de club van de kerk, op donderdag catechisatie en dan wordt er nog gezwommen en gesport. Woensdag is er sport op de locatie. Iedereen wordt wat ouder, dus gezond eten en bewegen krijgt extra aandacht op Ida Gerhardtlaan. Wanneer een bewoner niet de deur uit hoeft, zijn er nog de overige hobby’s. En in de huiskamer is altijd wel gezelschap. Van andere bewoners én van familie die zeer regelmatig op visite komt.

‘We zijn hier opgegroeid met z’n allen’

‘Jacqueline is mijn beste vriendin. Ze is er nu niet, want ze is lunchen met haar vrijwilliger. Die kon niet mee toen we gingen boerengolfen voor ons jubileum. Daarom zijn ze lunchen. De andere bewoners vind ik ook lief. Ik zorg graag voor ze. Ik hou van zorgen. Dat kan ik ook. Ik mag zelf mijn was doen, dat mag niet iedereen. Op de foto’s in het washok staat precies hoe het moet. Ik hou ook van muziek. Ik speel keyboard en citer. En ik zing heel graag. Ik zit op een koor en soms treden we op. Spannend? Nee hoor, dat valt best mee. Thuis zitten we vaak met elkaar in de huiskamer. Alleen Manon kijkt graag tv op haar kamer. Naar Goede Tijden, Slechte Tijden en voetbal. Ze is voor Feyenoord. In de huiskamer is het gezellig. We zijn hier opgegroeid met z’n allen. En dat is fijn.’

Ria (48)
Bewoonster

'Het voelt heel vertrouwd'

‘De Zevensprong is echt het huis van de bewoners. Mijn moeder was een van de initiatiefnemers. Samen met de andere ouders heeft ze alles geregeld. En alles gekocht, van meubels tot de theelepeltjes. Die inspraak was heel fijn. Het hielp bij het loslaten. Bovendien maakten alle ouders hetzelfde mee, dus konden ze het met elkaar delen. En nog steeds voelt het heel vertrouwd. Als ik er ben gaan we nooit naar Jannette’s kamer.  We blijven gezellig in de huiskamer, ook als er andere ouders, broers of zussen zijn. Leuk juist! Ik ga er altijd met veel plezier naartoe. In twintig jaar is wel het een en ander veranderd. De bewoners worden duidelijk ouder; het lijkt wel alsof het bij hen sneller gaat. Wat doelen betreft hoeft Jannette van mij dan ook niets meer. Zolang ze haar vaardigheden maar behoudt. En dat vindt Humanitas DMH ook prima. Op de Zevensprong is Jannette helemaal op haar plek.’

Alina
Zus van Jannette

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau