Een dag aan de Welhof

Sommige bewoners starten de dag zelf op, anderen krijgen hulp bij wakker worden, tandenpoetsen of aankleden. In de ene woongroep staat het ontbijt in de woonkamer klaar voor wanneer men wil, in de andere groep ontbijten de bewoners steevast samen. Om 8:45 uur brengen 2 busjes iedereen naar dagbesteding: piepers rooien en dieren verzorgen op de boerderij, broodjes maken, kunst creëren of werken in de Winkel.

Aan het eind van de werkdag is er koffie voor wie wil, maar velen gaan eerst even naar huis. Want om 17:00 uur wordt het eten alweer opgediend. Dat wordt in de centrale keuken voor alle 26 bewoners tegelijk bereid, dus hulp is altijd welkom. Het resultaat – aardappels, nasi, pasta, lasagne, noem maar op – wordt geserveerd in de eigen woongroep, waarna bewoners om de beurt helpen met afruimen en de vaat.

Na het eten is er tijd voor ontspanning en inspanning. Elke avond gebeurt er iets sportiefs: zwemmen, korfbal, wandelen, skeeleren, of bijvoorbeeld de avondvierdaagse. Ook is er ruimte voor persoonlijke begeleiding, afspraken met familie, of om simpelweg van de rust en zelfstandigheid te genieten in het eigen huisje. En soms is het feest, dan gaat de hele groep naar danceclub ‘The Hit’ bij Aksent. Voetjes van de vloer!

Na de opening in mei 2019 hebben we bewoner Michael en zijn vader gesproken. Lees hun verhaal!

Lees hier het verhaal van Michael en zijn vader
Veel ruimte, alles nieuw

‘Het is hier mooi wonen. Ik heb een eigen badkamer, een eigen slaapkamer, een eigen woonkamer en een eigen tuintje waar ik lekker buiten kan zitten. En kijk eens: mijn koelkast is in een keukenkastje ingebouwd. Dat heeft niemand hier. Maar dat is toch veel mooier! Dat heeft mijn vader geregeld. Hij vindt het fijn dat ik zoveel ruimte heb en dat alles zo nieuw is. Dat vind ik ook. En ik ontvang hier FOX-sport en kan vanaf mijn eigen bank naar mijn helden van Feyenoord kijken. Soms nodig ik buren uit die ook fan zijn, en dan moedigen we ze samen aan. Dat is heel gezellig.’

Michael
Bewoner

Voor wie?

  • (Jong)volwassenen met een verstandelijke beperking met WLZ-indicatie VG4, 5 of 6
  • (jong) volwassenen die graag zelfstandig willen en kunnen wonen en behoefte hebben aan 24 uurs begeleiding.

Locatievoorzieningen

  • 26 appartementen met eigen voordeur
  • De appartementen bestaan uit een hal, slaapkamer, woonkamer, opbergkast, eigen sanitair en een keukenblok.
  • Het appartement heeft een eigen kleine buitenruimte voor planten en een zitje.
  • Het complex heeft brievenbussen bij de gezamenlijke entree, een grote ontmoetingsruimte
  • Een serre-kamer met openslaande deuren naar een terras
  • 4 woonkamers (elk met aparte badkamer met ligbad)
  • Een centrale professionele keuken en inpandige sportfaciliteiten.
  • Werken volgens het LACCS-principe (Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie, Stimulerende tijdsbesteding)
De plek heeft iets hartelijks.

Mijn dochter woonde hiervoor op de Mahlerstraat en had het daar prima naar haar zin. De Welhof is voor ons verder rijden, maar heeft veel voordelen. Moderne voorzieningen, meer ruimte voor zelfstandigheid, omringd door groen. Het is perfect. Hier kan mijn dochter gerust oud worden. Toen ze de verhuisdozen met haar spulletjes zag, begon ze die uit zichzelf uit te pakken. Kennelijk voelde ze zich er direct goed. Fijn om te zien. Het hielp ook dat omwonenden de nieuwe bewoners verwelkomden. En ik moet zeggen dat ik me er ook altijd welkom voel. De plek heeft iets hartelijks. Ik ga er graag naartoe.

Connie Kreuse
Moeder van een bewoner

Contact

De medewerkers van het Centraal Cliëntservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau