Onze missie

Bram voelt zich gelukkig en doet ertoe

Bram is een willekeurige naam van een cliënt, maar kan ook een medewerker of verwant zijn. Bram is dus steeds weer een uniek persoon en kan bijvoorbeeld ook Petra, Sem of Yamal heten.

Voelt is subjectief, in de ogen van Bram.

Gelukkig is hoog gegrepen, niet altijd haalbaar maar wel het streven. Bedenk: je kan je alleen maar gelukkig voelen als je ook momenten hebt waarop je je ongelukkig voelt.

Doet ertoe is dus ook gezien worden én iets betekenen.

Bram is mens

Wij kijken op een andere manier naar zorg. Wij gaan uit van de bedoeling en niet van systemen en regels. Met gesprekken en verhalen over dilemma’s uit de praktijk geven wij met elkaar onze missie betekenis.

Bram is niet alleen onze cliënt, maar ook onze medewerker of verwant. Bram is in de eerste plaats mens, en niet per sé een mens met een beperking. Vanuit onze humanistische kernwaarden gaat het vooral om het MENS zijn.

Wij gaan niet uit van onszelf en ons eigen gerief, maar van de cliënt en vooral van de mens die deze cliënt is.

Waar ik gelukkig van word

Ik hou niet van de term ‘wij zorgen.’ Mijn taak is: ik ondersteun iemand zoveel mogelijk voor zichzelf te gaan zorgen. Ik zorg dus niet, ik ondersteun. En dat vind ik het allerleukste. Ik geloof ook dat je met zorgen de zorg in stand houdt. Ik hou ervan als mensen het beste uit zichzelf halen, en ik daar onderdeel van mag zijn. En dat lukt natuurlijk lang niet altijd, maar het is wel iets waar ik gelukkig van word.

Annet Bruikman
Trajectbegeleider Homerun Forensische Zorg

De verkeerde

Als cliënten mogen meebeslissen bij sollicitatiegesprekken, dan zou je het als een risico kunnen beschouwen dat dan misschien ‘de verkeerde’ kandidaat uit de bus zou komen. En wat doe je dan? Het advies naast je neerleggen? Of meegaan met het advies? Je moet er vertrouwen in hebben dat ook mensen met een beperking een zinnige inbreng hebben en daar is lef voor nodig. Vooral omdat wij van onszelf vinden dat WIJ nodig zijn om hen te helpen.

Annette de Jong
Teammanager

Verhalen

Ik voel me weer een mens, ik tel weer mee

Fatih
Homerun

Lees dit verhaal

Ik wil graag samen blijven wonen en ambulante begeleiding

Jasmina

Lees dit verhaal