Partnerschap en zeggenschap

Partner zijn van elkaar is een belangrijke voorwaarde voor cliënten om mee te kunnen doen in de samenleving. Vanuit onze kernwaarden willen we gelijkwaardig met cliënten en verwanten omgaan. Daarom werken we samen met cliënten en verwanten aan een visie op partnerschap. Als we allemaal dezelfde kijk hebben op wat partnerschap voor ons betekent, dan kunnen we bijvoorbeeld ook afspraken maken over hoe we met elkaar omgaan, hoe we ons gedragen en wat we graag willen bereiken.

Cliënten hebben net als iedereen zeggenschap: het recht om zelf beslissingen te nemen. Zeggenschap en eigen regie van cliënten is één van onze kernwaarden. Dat betekent dat cliënten zoveel mogelijk zelf beslissen en opkomen voor hun eigen belang. Eventueel met ondersteuning van familie en/of vrienden.

Goede vragen

Een cliënte die meedeed aan een gesprek met een sollicitante stelde de volgende vragen:
– Kan je lekker koken?
– Heb je huisdieren?
– Wat doe je als ik boos ben of loop te mopperen?
Vroeger zou ik dat waarschijnlijk simpele vragen gevonden hebben maar nu kijk ik daar heel anders tegenaan. Want die vragen gaan precies over de juiste dingen: ga jij goed voor de groep zorgen, hoe zorgzaam ben je, kan ik bij jou veilig mijn emoties laten zien? Precies waar we sollicitanten op selecteren.

Annette de Jong
Teammanager

Bijeenkomsten ‘Samen naar meer…’

Wij vinden het belangrijk om in de driehoek van cliënten, verwanten en begeleiders samen te werken. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden. Zo bereiken we meer. Daarom organiseert elke regio voor haar locaties ‘Samen naar meer…’ bijeenkomsten. Cliënten, verwanten en medewerkers geven in deze bijeenkomsten samen invulling aan de thema’s partnerschap en vitaliteit.

De gouden tip van Naomi's vader

Naomi’s vader had een gouden tip voor mij

Henny
Begeleider Dagbesteding

Lees dit verhaal

In de cliëntenraad heb ik geleerd dat cliënten onderling net zo verschillend zijn als mensen in de ‘gewone’ wereld

Vader van Ivar

Lees dit verhaal

Inzet ervaringsdeskundigen

Het werken met ervaringsdeskundigen draagt bij aan gelijkwaardigheid, één van de kernwaarden van Humanitas DMH.
Het inzetten van ervaringsdeskundigen levert veel op voor zowel een organisatie als voor de ervaringsdeskundige.

Ervaringsdeskundigen

Samenwerking zorgorganisaties

Wij zoeken graag de samenwerking met collega zorgaanbieders op. Ook dat is een vorm van partnerschap. Op deze manier kunnen we kennis uitwisselen en de beste zorg op maat bieden.

Wij werken onder andere samen met:

Werken bij Humanitas DMH

Voel jij je aangesproken door onze mensgerichte benadering van zorg? Wij zoeken collega’s die zich graag laten uitdagen om de cliënt centraal te stellen in alles wat we doen. Bekijk de actuele vacatures op onze vacaturewebsite.

Aanmeldformulier Bekijk onze vacatures