Sinds ik hier werk voel ik me zekerder, dat merkt mijn omgeving ook.

Ik werk hier in de vrije natuur, heel relaxt. Er staat niet zo veel  druk op. Ik doe erg mijn best, maar als ik vandaag niet alles af krijg weet ik dat er morgen weer een dag is. Dat is een heerlijk gevoel. Eerst werkte ik bij een andere organisatie, daar was niet genoeg structuur en had ik veel stress. De begeleiding heeft er toen voor gezorgd dat ik hier terecht kon. Ook hier heb ik structuur en duidelijkheid nodig, de begeleiding weet dat.

Toch is de afwisseling in werk juist leuk; ik heb aardappelen ingepakt, in de theetuin gewerkt, tuinbonen geplukt en uienbollen schoon gemaakt. We werken ook in de kas. Daar halen we het onkruid weg. Een van de klanten van Beversoord is restaurant Villa Augustus. Als dank voor het werk wat mijn collega’s en ik voor ze doen zijn we laatst uitgenodigd voor een diner.

In het begin moest ik erg wennen, maar nu voel ik me zekerder. Ik ben rustiger. Mijn ouders merken het, m’n omgeving merkt het, ik merk het, m’n vriend merkt het. Dat is alleen maar positief natuurlijk!

Angelique werkt  op zorgboerderij Beversoord in Strijensas.

Meer verhalen