'Ik heb 3 jaar gevochten om gelukkig te worden en ik heb mijn strijd gewonnen. Het is me gelukt.'

Kom ik thuis van een dagactiviteit, dan klets ik altijd even met de begeleiders. Die 10 minuutjes geven me een knus thuisgevoel. Ze luisteren goed, oordelen nooit, en we kunnen samen lachen. Dat geeft me vertrouwen, voldoende om m’n eigen gevoelens onder ogen te komen.

Want ik wil graag wat positiever over mezelf denken. Samen durf ik dat aan te gaan. Het lukt aardig, ik ben steeds meer mezelf.

Wie dat is?

Een gangmaker en initiatiefnemer. Ik word heel blij van mijn vrienden, familie, mijn huis, schilderen, creatief bezig zijn en koken. Soms als alles in mijn huis heerlijk is opgeruimd ga ik netflixen. Daar kan ik van genieten. Ik ben verder toch wel heel positief, realistisch en oplossingsgericht. Ondanks dat ik me soms heel gelukkig voel heb ik ook altijd in mijn achterhoofd een rot gevoel, dat is die depressie. Werken op de dagbesteding lukt altijd, daar heb ik altijd energie voor, maar daarna ben ik heel moe.

Mijn begeleider heeft goed door wanneer het te veel wordt. Ze zeggen dan dat ik er moe uitzie. Dan weet ik genoeg en pak ik mijn rust.

Ik ben blij met mijn woning. Mijn moeder woont 5 minuten bij mij vandaan. De begeleiding gaat goed. Als er iets is kan ik vaak terecht bij de begeleiding. Ze komen regelmatig langs en staan echt voor me klaar. Soms zijn er wel wisselingen van personeel. Op het moment heb ik vaste begeleiders. Ik ben heel zelfstandig maar ik ben nog wel heel erg zoekende naar de juiste balans.

Ik heb 3 jaar gevochten om gelukkig te worden en ik heb mijn strijd gewonnen. Het is me gelukt. Sommige vinden het zweverig, maar ik vecht toch? Om mijn doel te behalen.

Ik heb nu veel meer rust dan een daarvoor. Het gaat zo goed nu en ik heb zoveel meer rust.

Meer verhalen