Michael voelt zich thuis bij De Welhof

Vrijdag 11 mei was de officiële opening van woonlocatie De Welhof. Michael liet ons zijn appartement zien en vertelde wat hij zo leuk vindt aan wonen bij De Welhof. Hij voelt zich nu al thuis!

Michael voelt zich thuis bij De Welhof

Wonen bij de Welhof

In een rustige, groene wijk in ’s-Gravendeel bevindt zich De Welhof. Een woonlocatie die sinds kort in gebruik is door Humanitas DMH. Een mooie lange oprijlaan brengt je via een rond pleintje naar de ingang van het pand. Bij binnenkomst kom ik Michael al vrij snel tegen. Hij is prachtig gekleed in een nette blouse en chique colbertje. Ik mag komen kijken naar zijn appartement. Samen met Michael en zijn vader wandel ik door de gangen van De Welhof. We komen aan bij de voordeur van Michael zijn appartement. Hij heeft een eigen voordeur met eigen sleutels en een naambordje met huisnummer. We komen binnen in een licht appartement met grote raampartijen.

Ik help graag mee

Mijn oog valt meteen op de kast die midden in zijn woonkamer staat met daar bovenop een aantal trofeeën. Michael vertelt trots dat hij aan korfbal doet en dat hij de trofeeën gewonnen heeft. Michael gaat graag sporten. Maar het allerliefste gaat hij naar de dagbesteding bij de Kleine Duiker. Daar werkt hij vijf dagen in de week als dierenverzorger en medewerker buitendienst. Hij gaat graag mee met de werkbus om te helpen met allerlei verschillende klusjes. Hij vertelt enthousiast dat hij afgelopen week nog een grote tent heeft helpen opzetten voor een bruiloft die in het weekend plaats vindt. Het was zwaar maar hij vond het erg leuk om te doen.

Als ik thuis ben, luister ik het liefste muziek van André Hazes

Als hij thuis is dan kijkt hij graag voetbal op TV. Ik hoef niet te vragen voor welke club Michael is, want in zijn appartement zijn op verschillende plekken spullen van Feyenoord terug te vinden. Zo liggen er kussens in de bank en is de klok in de keuken ook van Feyenoord. Daarnaast luistert hij graag naar André Hazes in zijn woonkamer en zingt dan uit volle borst mee. Later die dag tijdens de opening laat hij dat graag zien.

Het appartement van Michael bestaat uit een ruime woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer en berging met eigen wasmachine. De woonkamer en slaapkamer hebben veel licht door de grote ramen en Michael heeft zijn eigen stukje tuin aangrenzend aan zijn woonkamer. Michael woont nu ongeveer vier weken in zijn nieuwe appartement. Op de vraag of hij zich al een beetje thuis voelt, zegt hij volmondig ‘Ja!’. Vader vertelt dat zijn zoon nu een veel groter appartement heeft dan voorheen en dat het fijn is dat alles nieuw is.

Ik voel me nu al thuis

De vader van Michael vertelde mij al eerder die dag dat hij alle lampen mee heeft helpen ophangen. En dat zijn zoon als enige een ingebouwde koelkast heeft omdat hij dat veel mooier vond. Iedereen mocht namelijk kiezen uit een aantal stalen voor de kleur van de vloer en keuken. Maar de koelkast wordt naast het aanrecht geplaatst zonder ombouw. De vader van Michael heeft ervoor gezorgd dat Michael zijn koelkast nu ook is in de stijl van de rest van de keuken een mooie ombouw heeft. De ouders van Michael hebben veel geholpen bij het verhuizen en klaarmaken van het appartement. Manager Sander Sijperda wilde hen dan ook graag bedanken voor deze hulp.

Naast het appartement is er ook nog een gezamenlijke woonkamer voor zes cliënten. Opnieuw een mooie lichte ruimte met gezellige eettafel en zithoek met tv. Voor cliënten die graag in bad willen is er in de gezamenlijke woonkamer een badkamer met bad. Het eten wordt bereid in een losse ruimte met grote keuken. Daar wordt voor 26 personen iedere dag eten gemaakt. De cliënten helpen dan ook mee. Een van de begeleiders vertelde dat het vrijwel onmogelijk was om voor zoveel mensen stamppot te maken. De vader van Michael had daar wel een oplossing voor, hij schonk De Welhof een betonmixer. Vanaf nu kunnen ze dus stamppot maken voor iedereen.

Na het officiële gedeelte, heeft Michael de eer om het lintje door te knippen en de locatie officieel te openen. Daarna begint de band ‘Kansloos’ te spelen. Al snel spelen zij het nummer ‘De Vlieger’ van André Hazes en zingt Michael uit volle borst met de zanger van de band mee. Wat een leuke ervaring om te mogen kijken waar onze bewoners van Barendrecht naar toe verhuisd zijn. Ik wil Michael en zijn vader bedanken voor de mooie rondleiding en hun openhartige verhaal. De appartementen zijn prachtig en ruim. Ik begrijp dat Michael zich er thuis voelt!

Meer informatie over De Welhof