Homerun Rotterdam

Samen werken aan een gelukkiger leven

Voor jongvolwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben. Met Homerun bieden wij deze Rotterdamse jongeren de juiste ondersteuning. Wij zijn bekend met de Rotterdamse wijkteams en andere belangrijke partijen om deze jongeren verder te helpen.

Ondersteuning op maat

Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Schakel tussen ketenpartners

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners. Deze proberen we om de cliënt heen samen te brengen. Zodat de zorg zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd.

Annet benoemt vaak wat ze ziet, maar ze hoeft dan niet meteen een reactie. Ze geeft me de ruimte. Ik kan er dan als ik zelf wil op terugkomen. Dat vind ik heel fijn.

Jantien
Cliënte Homerun Forensische Zorg

Homerun Forensische Zorg

Als expert op het gebied van LVB en multiproblematiek begeleiden en behandelen wij mensen met een justitiële titel en (vermoeden van) LVB. Wij werken intensief samen met reclassering en andere hulpverleners. Samen met de cliënt, de reclasseringsmedewerker en andere betrokken instanties zetten wij een traject uit. Wanneer ook sprake is van agressieproblemen, bieden wij behandeling voor agressieregulatie. Onze cliënten krijgen na de beëindiging van het reclasseringstoezicht de mogelijkheid om vrijwillig in vervolgzorg te komen bij Homerun.

Onze werkwijze

Wij begeleiden onze cliënten in de eigen omgeving, ongeacht hun leef-, woon- of werksituatie. Doordat wij snel en al in een vroeg stadium (bijvoorbeeld in de PI) het traject kunnen opstarten, bouwen we aan een goede relatie en vertrouwensbasis met onze cliënten. Onze positieve benadering zorgt ervoor dat cliënten zich begeleidbaar opstellen en niet terugvallen in hun oude gedrag.

Preferente zorgaanbieder

Wij zijn preferente zorgaanbieder in de volgende gebieden:

  • Centrum
  • Charlois
  • Delfshaven
  • Feijenoord
  • IJsselmonde
  • Noord

Ons team

Ons team bestaat uit gedreven en creatieve professionals die gelijkwaardigheid voorop hebben staan. Onze kantoren bevinden zich in de Maassilo in Rotterdam aan de Maashaven Zuidzijde 2, en in Barendrecht aan de Bachlaan 12. Afspraken vinden plaats op ons kantoor, bij cliënten thuis of bij instanties. Meer weten? Neem dan direct contact op met een van onze trajectcoördinatoren.

Lees de verhalen van Jantien en Annet

Het fijnste is dat ze niet oordeelt

Jantien
Cliënt Homerun Forensische Zorg

Lees dit verhaal

Kenmerkend voor Homerun is dat we niet opgeven. Het kan ons niet ingewikkeld genoeg zijn

Annet
Trajectbegeleider Homerun Forensische Zorg Rotterdam

Lees dit verhaal