Klarinetweg 3-5

We hebben daarom veel aandacht voor het stimuleren van vaardigheden om bepaald gedrag te voorkomen of te doorbreken. Dat gaat in kleine stapjes. Maar met grote voldoening. Want ondanks de gedragsproblematiek is het een leuke groep bewoners, die zich geliefd en gekoesterd willen voelen.

Een dag op Klarinetweg 3-5

Nadat ’s ochtends iedereen heeft ontbeten en zich heeft klaargemaakt voor de dag, vertrekken alle bewoners naar de dagbesteding. Een aantal gaat naar de belevingsgerichte dagbesteding in Werk- en Activiteitencentrum II op Klarinetweg 6. Anderen gaan naar Lotus, schuin aan de overkant van de straat bij Aksent. Lotus biedt gedragsintensieve dagbesteding met veel duidelijkheid en structuur. Iedereen heeft zijn eigen dagprogramma met verschillende activiteiten, zoals educatieve spellen, bakken, knutselen en productiewerk.

De Keet is een gedragsintensieve groep op zorgboerderij Beversoord in Strijensas. Prikkelarm, veilig en rustig, met duidelijkheid en structuur. Onze bewoners verzorgen er konijnen, cavia’s en ezels, en werken op het land. Lekker in de buitenlucht en een goede uitlaadklep voor een teveel aan energie. Om diezelfde reden gaat een aantal bewoners na het werk ook lekker sporten of fietsen.

In verband met de renovatie en nieuwbouw van onze locaties aan de Klarinetweg, wonen de bewoners tijdelijk in de Alverstraat, Hoogvliet.

Het bevalt me hier goed

‘Ik vind het hier heel erg leuk. Ik heb een mooie kamer, die ik samen met de begeleiding heb ingericht. Wit, met een vitrinekast en een grote tv; ik kijk elke dag naar McLeod’s Daughters. Minder fijn vind ik het ‘gezeur’. Dat er met spullen gegooid wordt en zo. Maar ik ben nooit bang. Daarvoor ken ik ze al te lang. Maar ik ben veel op mijn kamer. En ik vind het heel leuk om naar Lotus te gaan, de dagbesteding. Ik ga elke dag en dat vind ik heel fijn. Vandaag maak ik mandala’s. Op maandag schilder ik altijd. Hier heb ik ook een vriendin. Ze heet Riek en is 70 jaar.’

Martha (67)
Bewoonster

In een woonwijk, met het centrum op loopafstand.

In een woonwijk, met het centrum op loopafstand.

Gezamenlijke woonkamer met keuken.

Gezamenlijke woonkamer met keuken.

24-uurs begeleiding

24-uurs begeleiding

13 kamers met een wasbak.

13 kamers met een wasbak.

Gericht op kwaliteit van leven

Gericht op kwaliteit van leven

Voor wie?

  • Permanente woonvoorziening voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en intensieve gedragsproblematiek.
  • Met indicatie ZZP VG06 en VG7

Locatievoorzieningen

  • 13 kamers met een wasbak.
  • Gezamenlijke badkamers (twee op elk huisnummer).
  • Gezamenlijke woonkamer met keuken.
  • 24-uurs begeleiding.
  • Begeleiding volgens de LACCS-visie
Hij is er echt thuis

‘Vroeger kwam Piet op zaterdag naar mij. Maar eigenlijk is hij het liefst op de Klarinetweg. Dus nu ga ik op zaterdags met onze moeder naar Piet. Met taart. Voor iedereen die er dan is, want we gaan op bezoek bij allemaal. Piet is een groepsmens. Tot zijn 49e woonde hij thuis. Toen werd mijn vader ziek en gingen we op zoek naar een andere woonplek. De Klarinetweg is kleinschalig, dat was er toen nog niet heel veel. Het is een unieke groep. Heel gecompliceerd. Daarvoor is ervaring nodig, en een stabiele groep personeel. Ik denk weleens dat Humanitas DMH zich daarop heeft verkeken. Het is lastig te organiseren, dus het is vaak wat rommelig. Terwijl Piet wel extra zorg en aandacht nodig heeft. Maar zelf vindt hij het leuk en hij heeft het naar zijn zin. Hij is er echt thuis.’

Carla
Zus van Piet

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau