Pasteurstraat

Een dag op de Pasteurstraat

De jongvolwassenen die op de Pasteurstraat wonen, trekken voor een groot deel hun eigen plan. Ze willen eigenlijk ook geen hulp, want ze willen niet anders zijn. Elke week hebben ze een vaste begeleidingsafspraak van een half uur. Maar de meeste begeleiding vindt misschien wel terloops plaats. Wanneer een bewoner thuiskomt van zijn werk en even zijn ei kwijt moet, bijvoorbeeld. Als het lijkt alsof het geen begeleidingsgesprek is, alsof er geen hulp wordt geboden, wordt er vaak veel meer gedeeld. De begeleiding heeft de ogen en oren dan ook altijd goed open en is altijd bezig met sturen.

Vrijwel elke bewoner heeft een baan. Regulier of beschut met begeleiding. Ze werken onder meer in een drogisterij, bij de overheid, in een garage, als schoonmaker, dakdekker of schilder. Daarnaast zijn ze druk bezig hun leven weer op de rails te krijgen; de locatie heeft te maken met zware casuïstiek. Daarvoor heb je een veilige basis nodig. Met begeleiders die altijd naast je blijven staan. Bij wie je mag vallen en terugvallen. En je altijd helpen om weer op te staan. Omdat ze soms afkeuren wat je doet, maar jou als mens niet.

‘Hier kan ik rustig opbouwen’

Ik heb hier maar één kamer en een kleine badkamer. Maar het belangrijkste voor mij is goede hulp – namelijk de hulp die ik vraag. En die krijg ik hier. Ik heb PTSS en ADHD. Daardoor dreig ik af en toe in de put te raken. Hier helpen ze me om me goed te voelen. Maar ook met lezen; begrijpend lezen is lastig voor mij. De begeleiding neemt duidelijk de tijd voor je en als je iets anders of beter wilt, kun je dat aangeven. Daar staan ze open voor, want ook zij kunnen nog steeds iets leren. Dus ik ben tevreden met die ene kamer. Het is sowieso beter dan op straat; daar heb ik ook geleefd. Hier kan ik weer rustig opbouwen. Vooruitdenken. Aan ooit een eigen huis. Met hond. 

Tonny (28)
Bewoner

Appartementen met woon/slaapkamer, badkamer en kookgelegenheid.

Appartementen met woon/slaapkamer, badkamer en kookgelegenheid.

Met steunpunt en grote gezamenlijke achtertuin

Met steunpunt en grote gezamenlijke achtertuin

Op weg naar zelfstandigheid met ambulante begeleiding.

Op weg naar zelfstandigheid met ambulante begeleiding.

Midden in de Haagse wijk Laak

Midden in de Haagse wijk Laak

Voor wie?

  • Zelfstandige woonvoorziening voor mensen met een lvb en multiproblematiek.
  • Voor jongvolwassenen vanaf 23 tot ongeveer 30 jaar.
  • Met indicatie ZZP LVG02 / VG03 / VG04 / VG06

Locatievoorzieningen

  • 18 appartementen met woon/slaapkamer, badkamer en kookgelegenheid.
  • Met steunpunt en grote gezamenlijke achtertuin.
  • 24-uurs begeleiding
Contact maken met mensen voor wie anderen weg deinzen

Mensen met een licht verstandelijk beperking in een beter daglicht stellen, dat heb ik mij ten doel gesteld. Veel mensen hebben geen flauw idee; lachen maar wat. Er is veel onbegrip en weinig kennis, ook vaak bij overheid en andere instanties. En daar wil ik verandering in brengen. De bijkomende problematiek hier is intens. Het is een heftige doelgroep, met een hoop adrenaline. Ik ben er trots op dat ik die zwaardere casuïstiek kan begeleiden. Dat ik contact kan maken met iemand voor wie mensen terugdeinzen. En dat die persoon ook naar mij luistert. Tweerichtingsverkeer. Het meest bijzondere moment? Toen een jongen die altijd elke begeleiding afwees, tegen me zei: “Maurice, dank je wel, je hebt me echt geholpen.Ik heb ook gewerkt met LVB-ers zonder bijkomende problemen. Gezellig en leuk. Maar nu ik ook dit doe, wil ik nooit meer anders. Hier ben ik op mijn plek. 

Maurice van Thuijl
Persoonlijk Begeleider

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau