Een dag bij de Wegedoorn

Geen dag is hier hetzelfde. Gelukkig maar. Tegelijkertijd is het vinden en behouden van een dagritme voor de bewoners belangrijk. De begeleiding is er op gericht dat bewoners die bijvoorbeeld veel gamen, wel het besef van tijd houden. Zodat iemand op tijd stopt rond etenstijd en ook niet in de nacht doorgaat. Soms kan een alledaagse gebeurtenis – een vriezer die is uitgevallen – het voorgenomen dagprogramma overhoop gooien. Dat vraagt dan extra aandacht van de begeleiding om het normale ritme vast te houden.

De meeste bewoners nemen medicatie die op vaste momenten ingenomen moet worden. Dat is een aanknopingspunt voor een dagritme. De bewoners blijven zelf verantwoordelijk, maar de begeleiding gaat wel langs de woningen om hen eraan te herinneren. Gaat de deur niet open, dan is dat hun eigen keuze. Toch zal de begeleiding de bewoner extra in de gaten houden.

Structuur volgt ook uit vaste activiteiten. Elke woensdag wordt er samen gegeten, met aansluitend spelletjesavond. En er zijn 3 vaste koffiemomenten per dag, 7 dagen per week. Op deze momenten zijn alle bewoners welkom. Dan zijn ze bij elkaar, hét moment voor interactie.

 

Triple-C methodiek

Wij begeleiden onze bewoners volgens de Triple-C methode. Bij ons staat ‘ het gewone leven ervaren’ centraal, met alles wat daarbij hoort. Van een plek waar je je veilig voelt tot mensen waar je op kunt bouwen en een betekenisvolle daginvulling. Door hier elke dag samen aan te werken, krijgen onze bewoners steeds meer vertrouwen. In zichzelf, maar ook in de ander en hun omgeving. Op deze manier verdwijnen stress en probleemgedrag naar de achtergrond. Meer weten over Triple-C? Lees hier meer>>

Zijn wie ze zijn, met respect voor elkaar

‘Bewoners vertonen soms moeilijk verstaanbaar gedrag. Maar bij ons mogen ze zijn wie ze zijn. Wij kijken naar het menselijke gedrag en het wenselijke gedrag en niet naar de beperking. We behandelen ze gelijkwaardig, geven ze eigen regie in hun leven, leren ze stapje voor stapje omgaan met verantwoordelijkheid. Dan doen we niet belerend, niet lichtgeraakt. Maar we spreken ze wel aan op hun gedrag, recht voor z’n raap. En stimuleren dat ze dat zelf ook doen. En dat gebeurt dus. Laatst maakte ik een discussie tussen bewoners mee, hier in de tuin. Ongepolijst natuurlijk, ze zeiden lompe dingen. Maar ze lieten elkaar in hun waarde. En kwamen er samen uit. Dat is prachtig! Daar doe ik het voor.’

Cees
Cliëntcoach

Levensbestendige woonvoorziening voor jongvolwassenen.

Levensbestendige woonvoorziening voor jongvolwassenen.

In een rustige woonwijk.

In een rustige woonwijk.

Mogelijkheid tot 24/7 begeleiding.

Mogelijkheid tot 24/7 begeleiding.

Op 20 busminuten van Utrecht Centraal.

Op 20 busminuten van Utrecht Centraal.

Ondersteuning waar nodig.

Ondersteuning waar nodig.

Voor wie?

  • Voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Met de ZZP indicatie VG6.

Locatievoorzieningen

  • 14 zelfstandige tweekamerappartementen met keukentje en badkamer en eigen voordeur.
  • De appartementen zijn leeftijdsbestendig.
  • 1 gemeenschappelijke huiskamer
  • Mogelijkheid tot 24 uurs ondersteuning in de wijk via Volledig Pakket Thuis.

Contact

De medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau