Wilhelmus Peekhof

Begeleiding op maat

In elk appartement leeft ieder z’n eigen leven. Met z’n eigen wekker en z’n eigen afspraken met de begeleiding. De een krijgt hulp bij persoonlijke verzorging en medicijnen. De ander wordt herinnerd aan wat er vandaag staat te gebeuren. Het ontbijtritueel vindt thuis plaats, waarna de meeste bewoners eropuit gaan. Naar (sociaal) werk of externe dagbesteding – houtbewerking, catering, groenonderhoud of productie.

Een dag bij de Wilhelmus Peekhof

De thuisblijvers zoeken elkaar vaak op. Samen drinken ze koffie of spelen een spelletje in de gezellige woonkamer. Ook wordt er regelmatig samen geluncht. Het is vrij gewoon dat jongeren de stoel aanschuiven van ouderen of ondersteunen bij het lopen. En lopen ze een ommetje, dan kunnen ze rekenen op een groet of praatje van omwonenden, want de bewoners zijn bekend in de hele wijk.

Bij thuiskomst worden er veel belevenissen uitgewisseld. Met de begeleiding, maar ook onderling. De een geeft er de voorkeur aan thuis een maaltijd op te warmen – gefaciliteerd door Humanitas DMH – de ander eet mee in de woonkamer. Daarna is er koffie voor iedereen. Op vrijdagen en zaterdagen gevolgd door een spelletjesavond, waarbij ook regelmatig vrijwilligers uit het dorp aansluiten. Op zaterdag en zondag koken we altijd vers voor en waar mogelijk mét de bewoners. Hoewel altijd gezellig, wordt het nooit laat. Want de bewoners hechten aan hun rust.

Beschermd en toch m’n eigen plek

‘Zelfstandig wonen wil ik niet meer, dat gaat niet goed. Maar dit is de next best thing. Ik zit hier beschermd en heb toch m’n eigen plek. Of beter gezegd: we, want ik woon hier samen met m’n vrouw. We doen bijna alles zelf: wassen, koken, huishouden. Alleen bij officiële zaken krijg ik graag hulp, zoals bij doktersbezoek of ingewikkelde post. Vroeger sloot ik wel eens per ongeluk een energie-abonnement af. Dat overkomt me hier niet meer. Wat ik hier ook fijn vind: de omgeving. Landelijk dorp, niet te druk. En ik werk op een zorgboerderij waar ik mag koken voor kinderen. Fantastisch!’

Niels
Bewoner

De Tovertafel

Onze oudere bewoners spelen regelmatig aan de Tovertafel, die wij vanuit het innovatiebudget hebben aangeschaft. De speelse, interactieve lichtprojecties zetten onze bewoners aan tot verleiding, beweging en samen plezier hebben.

Voor wie?

  • Voor mensen met indicatie VG3 of hoger
  • Mensen met een GGZ5C indicatie

Locatievoorzieningen

  • Tweekamerappartementen met badkamer
  • Een eigen voordeur
  • Levensloopbestendig
  • Samenwerking met Abrona en Reinaerde voor dagbesteding.
Boeiende diversiteit van de zorgvraag

Bij veel organisaties moet je kiezen. Ofwel puur ouderenzorg verlenen of het begeleiden van LVB’ers met een complexere zorgvraag. Juist de combinatie maakt het werk erg divers en uitdagend. Je vindt hier een unieke gemengde groep. De jongste bewoner is 22 jaar, de oudste 79. De een is bekend met dementie, de ander heeft een psychiatrische aandoening zoals schizofrenie. Begeleider Helga: ‘De diversiteit van de bewoners en hun zorgvraag is hier erg boeiend. Ik geef ambulante zorg (VPT), intramurale zorg, 1-op-1 én groepsbegeleiding. Ik doe alles, geen dag is hetzelfde. Heerlijk. Hoewel ik niet om de hoek woon, werk ik hier nu al 9 jaar. En ik ben nog lang niet uitgekeken.’

Helga
Begeleider

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau