Eenvoudige stad

Een toegankelijke samenleving voor iedereen

Onze samenleving wordt steeds complexer. Wij zien een groeiende groep kwetsbare mensen die hun weg niet meer kunnen vinden in onze maatschappij. Ze haken af en raken zo nog verder achterop. Daarom biedt de Eenvoudige stad trainingen en advies voor wie in zijn of haar dagelijkse praktijk te maken heeft met mensen met moeilijk te begrijpen gedrag.

Wij geven advies, trainen professionals en teams. Daarnaast verzorgen wij inspirerende workshops. En gaan wij voor die toegankelijke maatschappij!
Dat maakt ons de ‘Eenvoudige stad’.

Voor professionals

Ben jij werkzaam in het sociaal domein, de schuldhulpverlening, het onderwijs, bij een woningcorporatie, justitie, politie of in bijvoorbeeld het bedrijfsleven? Wij delen onze kennis en inzichten zodat jij deze doelgroep en de problematiek sneller herkent en beter begrijpt. Zo draag jij met jouw dienstverlening bij aan een toegankelijke en inclusieve maatschappij!

Samen kunnen wij bijdragen aan deze missie. Dat doen wij door:

  • Projecten op te starten die de samenleving toegankelijker maken;
  • Advies te geven om bij te dragen aan de toegankelijkheid van de dienstverlening van jouw organisatie;
  • Trainingen te geven die je helpen in jouw dagelijkse praktijk;
  • Workshops aan te bieden voor nieuwe inspiratie.
Uit de praktijk

De 21-jarige Boaz woont bij zijn ouders. Het lukt hem niet om werk te vinden. Hij is twee jaar geleden gestopt met zijn opleiding op het ROC. Boaz heeft een klantmanager, Rachida, toegewezen gekregen vanuit afdeling Werk, Participatie en Inkomen. Boaz kan niet goed met haar overweg. Hij vindt haar irritant, want ze blijft maar praten terwijl ze iets typt op de computer. Laatst is hij zo boos geworden op Rachida dat hij haar heeft uitgescholden en is weggelopen. Daarbij heeft hij een stoel hard omgeduwd. Inmiddels is zijn uitkering stopgezet. Hij begrijpt niet waarom. De rekeningen lopen op en de eerste schulden bij de zorgverzekeraar en telefoonprovider zijn een feit.

Ons team

Het team van Eenvoudige stad bestaat uit professionals van Humanitas DMH. Naast hun ervaring met het ontwikkelen en geven van trainingen, zijn zij als zorgprofessional expert in het begeleiden van mensen met een LVB of psychiatrische problematiek. Wij delen onze kennis en inzichten op de plekken waar het er toe doet. Wij helpen hen de verbinding te leggen tussen de burger en de professional en tussen systemen en mensen door de mogelijkheden en vaardigheden van deze groep mensen te leren kennen en effectief te zijn in communicatie.

Wij kunnen de trend keren

”Wij zien dat mensen met een LVB of psychiatrische problematiek sneller en dieper in de problemen raken door de eisen die de samenleving aan hen stelt. Ze haken af en raken zo nog verder achterop. Wij geloven dat we de trend van deze groeiende groep kunnen keren. Met de Eenvoudige stad richten we ons op het toegankelijker maken van maatschappelijke instanties. Want als we de complexe omgeving waarin we ons dikwijls bevinden kunnen vereenvoudigen, dan kunnen zij gewoon weer meedoen. Daar dragen wij graag aan bij.”

Jochem Hooghiemstra

Uit de praktijk

Ik wilde Boaz helpen, maar voor mij leek het erop dat Boaz niet geholpen wilde worden.

Rachida
Klantmanager Werk, Participatie en Inkomen

Lees dit verhaal

Neem contact op met een van onze adviseurs

Wilt u meer weten over onze trainingen? Of wilt u bijdragen aan deze maatschappelijke opdracht en met ons in gesprek om samen vorm te geven aan de Eenvoudige stad?
Neem dan contact op met Jochem Hooghiemstra: T 06 – 83 24 52 23, E jochem.hooghiemstra@humanitas-dmh.nl.