'Ik doe vrijwilligerswerk in een verpleeghuis, alleen dat mag nu niet vanwege corona.

Normaal werk ik ook 1 dag per week bij de dagbesteding Humanitas Inclusief. De winkel is wel open alleen mag ik er nog niet heen. Gelukkig komt hier snel verandering in.

Ik mis iedereen.

De begeleiders van de dagbesteding Humanitas Inclusief bellen mij wel regelmatig. Gewoon om even een praatje te maken. Ik vind het best wel gek dat ik daar nu niet heen kan. En wat jammer dat ik nu de VIP avonden moet missen, die zijn altijd heel gezellig.

Ik ben vrij zelfstandig en ik krijg 1 dag per week begeleiding. Vaak hebben we aan één praatje genoeg. Mijn ouders en mijn broer zie ik gelukkig nog wel in deze tijd. Ik kan het zelf met mijn familie inschatten, wij kunnen elkaar op gepaste afstand nog zien.’

 

De maatregelen worden gelukkig versoepeld. Dan ga ik weer gezellig naar de disco met de buren.

‘Ook kijk uit naar de eerste BBQ, want dat deden we ook regelmatig.

Op dit moment kook ik nog wel iedere donderdag op de groep. Ook om 16:00 uur hebben we nog het dagelijkse koffie momentje. Er zijn wel meer regels betreft de hygiëne. Daar heb ik eigenlijk weinig moeite mee. Omdat ik voorzitter ben van de cliëntenraad is dit ook een thema waar ik druk mee bezig ben. Mijn coach ondersteunt mij hierin.’

Eigenlijk vermaak ik mij nog wel, alleen mijn dagstructuur is zo anders nu. Ik kan niet wachten tot ik weer normaal aan de slag kan gaan.

Corine woont bij de Donge in Barendrecht.

Meer verhalen