'Ik werk hier nu 4 dagen per week en heb sinds kort een vast contract. Daar ben ik heel dankbaar voor.'

Melanie begon haar carrière bij Humanitas DMH via jobcoach Sabine.

Een heerlijke geur komt er vanuit de keuken op de Edisonstraat in Ede. Collega’s Melanie & Hillary zijn hier een smaakvolle maaltijd aan het voorbereiden voor 16 bewoners.

Melanie heeft een licht verstandelijke beperking en begon haar carrière bij Humanitas DMH via jobcoach Sabine. Haar vorige baan als vrijwilliger bij een verzorgingstehuis stopte omdat ze betaald werk moest gaan zoeken. Inmiddels is Melanie alweer drie jaar werkzaam bij Humanitas DMH in Ede.

Melanie: “Ik ben nu aan het koken samen met Hillary voor 16 personen. Het aantal personen waar we voor koken verschilt per dag. De meeste cliënten eten tegenwoordig wel in hun appartement vanwege corona.

Ik werk hier nu 4 dagen per week en heb sinds kort een vast contract. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik vind het hier heel fijn, niks te klagen.

In het weekend ben ik lekker vrij. Dan ga ik op bezoek bij mijn familie. Het koken op deze locatie leert mij ook om wat zelfstandiger te worden, zodat ik thuis ook wat meer zelf kan gaan koken. Ik kan op de fiets naar mijn werk en mijn vriendinnen wonen ook in de buurt.

Ik zet ook koffie en thee en ruim de boodschappen op. Ik doe eigenlijk van alles een beetje. Ik vind mijn werk heel fijn, vooral het koken en de openbare ruimtes schoonmaken.

Op de gang kom ik veel mensen tegen en maak ik een praatje met de bewoners en mijn collega’s. Het is hier vooral gezellig.”